Innenriks

– Ikke rasisme i Obiora-saken

Politimester Per M. Marum tar til motmæle mot dem som tolker Eugene Obioras dødsfall og Obiora-saken som et eksempel på rasisme innen politiet.

– Våre tjenestemenn har opplevd det sårende at Obiora-saken er koblet til en rasismedebatt. Det har ikke kommet fram noe som viser at saken har noe med rasisme å gjøre, sa Marum på en pressekonferanse på Politihuset i Trondheim i dag.

Han innkalte pressen for å kommentere Riksadvokatens avgjørelse, uttrykke beklagelse over det som skjedde med Obiora i forbindelse med pågripelsen den 7. september i fjor, og fortelle om de lærdommer politiet har trukket – og fortsatt skal trekke – av denne saken.

– Saken har gjort et dypt inntrykk på oss. Den har preget oss over lang tid, og vi beklager den tragiske utgangen pågripelsen fikk, sa Marum.

Han sa seg tilfreds med avgjørelsen om å henlegge straffesaken, og framhevet at Riksadvokaten har gjort «en grundig vurdering og gjennomgang av saken».

– Jeg håper at den avgjørelsen vi nå har fått, kan bidra til ro, og at det etter hvert kan bli satt punktum i en vanskelig sak, sa Per M. Marum. (©NTB)