Innenriks

Edda Media forberedt på tvangsinnløsning

Rush til Norge: Den kanadiske progrocktrioen Rush kommer for første gang til Norge i år og står på scenen i Oslo Spektrum fredag 26. oktober. Gruppa ble dannet i 1968 og kom ut med sitt debutalbum i 1974. De har sin største fanbase i Canada Sør-Amerika og USA men har et trofast publikum verden over og har solgt over 35 millioner album. I 2004 feiret de sitt 30-års jubileum med blant annet en europaturné. Den gangen spilte de blant annet i Sverige men ikke Norge. 30. april slipper de albumet «Snakes and Arrows». (ANB-NTB)

Edda Media tilbyr seg å kjøpe ut minoritetsaksjonærene i avisene Sunnmørsposten Østlandets Blad og Vikebladet Vestposten og forbereder seg på en eventuell tvangsinnløsning. Edda Media-konsernet har sendt ut tilbud til minoritetsaksjonærene i de tre avisene. Saken kan sees i sammenheng med at Edda Media gjennomfører en intern prosess for å kutte antall aksjeselskaper.

– Tilbudet til mindretallsaksjonærene er for å få hundre prosent kontroll i de tre avisselskapene. Vi har hele tiden sagt at det er vårt mål å ha full kontroll. Men det kan også ses i forbindelse med det arbeidet som pågår med AS-strukturen sier Stig Finslo direktør for utgiverspørsmål i Edda Media til journalisten.no.

Edda Media eier 949 prosent i Sunnmørsposten 948 prosent i Østlandets Blad og 996 prosent i Vikebladet Vestposten. I tillegg eier Edda 669 prosent i Østlendingen og er mindretallsaksjonær i Gudbrandsdølen Dagningen (35 prosent) og Budstikka (32 prosent).

Der Edda Media eier mer enn 90 prosent av aksjene kan konsernet gå til tvangsinndrivelse av mindretallsaksjene. I første omgang har derfor de aktuelle aksjonærene i Sunnmørsposten Østlandets Blad og Vikebladet Vestposten fått tilbud om frivillig salg. (©NTB)

Eagles of Death Metal til Øya: Det amerikanske rockebandet Eagles of Death Metal kommer til Øya-festivalen i Oslo i august. Også fans av indiepop får sitt. Både britiske The Go! Team og amerikanske Spoon er nå bekreftet til festivalen som arrangeres i Middelalderparken i Oslo 7. – 11. august. Eagles Of Death Metal er ikke et metalband men partyrockegruppa til Jesse Hughes og Josh Homme (Queens Of The Stone Age Kyuss og Desert Sessions). Resten av bandet består av venner fra kretsen rundt blant annet Queens Of The Stone Age. De har så langt rukket å gi ut festskivene Peace Love Death Metal (2004) og Death By Sexy (2006). The Go! Team fra Brighton slapp den kritikerroste debutskiva «Thunder Lightning Strike» høsten 2004 som inkluderte dansbare beats og elementer fra hiphop og elektronika i låtene. Lørdag 11. august spiller de i Oslo. (ANB-NTB)

Mer fra Dagsavisen