Innenriks

Sexskole uten sexappeal

TV-SERIE

«Sexskolen»

TV3 lørdag

2

TV3 har fått mye pepper for å lage en TV-serie om nordmenn som skal lære å ha sex. Det viser at harselasen er velfortjent. Sexspaltist og psykolog Kristin Spitznogle får ikke engang snakket seg varm om sex og samliv før man har fattet at «Sexskolen» er en svært svett øvelse. Programmet byr på de alltid like pinlige scenene av ukjente folk smågnukke og smøre hverandre inn med olje i deres egne private rom. I tillegg byr programmet på den vanlige informasjonsflommen om slikt man har godt av å ikke vite; en Bodø-kjærestes underliv Lier-folks interiørsmak og at Cathrine godt kan like at Andreas smører henne inn med kokosbolle i Fredrikstad.

«Sexskolen» er basert på en dansk TV-suksess og seriens gimmick er at voksne par er tilbake på skolebenken i et klasserom for å lære om sex med «timer» i forskjellige fag som kjemi håndarbeid (nudge nudge) og språk. Til sist skal de gå opp til sexamen.

TV3 har sverget på at programmet ikke er en unnskyldning for å vise sex på skjermen. Her er heller ingen dyneløfting i stedet er det to krittfigurer på en tavle som står for utfoldelsen. Produksjonen prøver tilsynelatende å ha samme infotainmentaktige form som «Typisk Norsk» men ender opp som ganske traust og da tar vi med i betraktningen bruken av Right Said Freds overeksponerte låt «I'm too sexy». Det løfter heller ikke programmet at sexologen serverer ikke altfor sensasjonelle fakta fra virkeligheten som at «feminine kvinner kan tiltrekkes av maskuline menn».

Her er også noen kjendiser som sier noe overflatisk om flørting og den uunngåelige Cecilie Kjensli som igjen får prise vibratoren (som hun selger selv) og dens guddommelighet i media.

Det verste er likevel at serien skal gå i en mengde episoder og legger dermed opp til at vi skal bli ekstremt godt kjent med deltakerparenes hjemlige aktiviteter. Deres framganger er strengt tatt mest interessant for dem selv. Spørsmålet er selvfølgelig hvorfor de ikke bare tok et privatkurs hos sexolog.

Tilsynelatende tar «Sexskolen» mål av seg å drive folkeopplysning med en saklig og pedagogisk tilnærming til temaet. I forhold til «Sexskolen» er det uansett best å være avholden.