Nyheter
Drar i gang leksehjelp
Nå skal 10. klassingene ved Borge ungdomsskole få leksehjelp. – Vi har klokkertro på dette, sier Røde Kors’ Hanne Bonnevie-Svendsen Furuheim.
Få nyhetsbrev fra Dagsavisen. Meld deg på her!
Hun er frivillighetskoordinator i Røde Kors og samarbeider med flere aktører om å sy sammen leksehjelpen til ungdomsskoleelevene. Etter planen kommer tiltaket i gang allerede i november.
Stort behov
Røde Kors har i dag slik leksehjelp en rekke andre steder i landet med stor suksess. Hjelpen er ment som en ekstra skolestøtte til elever som selv ønsker det. Ut fra spørreundersøkelsen som er gjennomført ved Borge ungdomsskole er det helt tydelig at mange elever ønsker dette.
- Av 155 elever i 10. klasse som ble spurt svarte hele 75 at leksehjelp er noe de ønsker. Det gjør oss trygge på at det er helt riktig å dra i gang dette, sier frivillighetskoordinatoren.
Ikke overraskende er det i de tunge fagene at elevene primært ønsker ekstra assistanse.
- De aller fleste svarte at de ønsket mer hjelp i matematikk. Deretter fulgte engelsk, norsk og samfunnsfag, sier hun.
Det har vært stor etterspørsel etter et slikt tilbud både fra elever, foreldre, skolen og helsestasjonen.
- Vi tror at leksehjelp også kan være forebyggende. Både for miljøet hvor ungdommene ferdes, men også slik at de står bedret rustet når de går ut av grunnskolen og inn i videregående skole.
I utgangspunktet er leksehjelpen rettet mot 10. klassingene, men til våren kan tilbudet bli utvidet til også å omfatte 9. klassingene før de skal ha store skoleprøver.
Søker frivillige
Leksehjelpen skal holdes hver tirsdag fra 13.00 til 16.00. Elevene skal få bruke den første halvtimen til matservering og drikke før de gyver løs på skolefagene godt assistert av leksehjelpere.
Sammen med Utdanningsforbundet jakter Røde Kors nå på frivillige som vil stille opp.
- Utdanningsforbundet har blant annet sendt brev med forespørsel til alle pensjonerte lærere. De vil selvsagt være en kjempefin ressurs i dette arbeidet. I tillegg henvender vi oss til lærerhøyskolen. Det finnes også mange andre personer som vil være en stor ressurs i dette arbeidet. De må ikke ha undervist tidligere, men det er selvsagt en klar fordel at de er sterke i faget, sier Furuheim.
I tillegg ønsker de å knytte til seg frivillige som vil være miljøskapere.
- Vi trenger personer som kan låse opp dørene, sette over te-vann, steke vafler og være en sosial faktor. Det er viktig å skape gode, trygge og trivelige rammer, sier hun.
Neste torsdag kveld holdes et informasjonsmøte om leksehjelpen ved skolen.