Nyheter

– Innfør innreisenekt til Norge for voldelige israelske bosettere nå

Frankrike skal innføre sanksjoner mot bosettere som bruker vold mot palestinske sivile på Vestbredden. – Norge bør gjøre det samme, sier Ingrid Fiskaa (SV)

– Frankrike innfører sanksjoner mot ekstremistiske israelske bosettere som er skyldig i vold mot palestinske sivile på Vestbredden, heter det i kunngjøringen fra det franske utenriksdepartementet, melder NTB.

SV sendte skriftlig spørsmål til regjeringen i desember om å nekte innreise av voldelige israelske bosettere.

Justisminister Emilie Mehl svarte da:

«Som Schengen-land kan Norge ikke innføre visumplikt for en bestemt nasjonalitet dersom det ikke er enighet om dette blant Schengen-landene.»

Regjeringspartiene og høyresiden stemte også ned SVs forslag om dette 6. februar.

Men nå har Schengen-landet Frankrike, i tillegg til ikke-Schengen-land som USA og Storbritannia, innført slike sanksjoner og dermed hevder SVs Ingrid Fiskaa at Norge bør gjøre det samme.

– Frankrike er et Schengen-land, så nå har ikke Norge lenger noen god grunn til å ikke innføre innreisenekt for voldelige israelske bosettere, sier Ingrid Fiskaa til Dagsavisen.

I følge det franske utenriksdepartementet er det til sammen 28 individer som er identifisert som skyldige i vold mot sivile palestinere på Vestbredden, som nå nektes innreise i Frankrike. Ingrid Fiskaa mener såpass sterke sanksjoner må til.

– Situasjonen i Gaza blir mer ulevelig time for time, og vi er nødt til å sette makt bak kravet om våpenhvile. Israel lytter ikke til ord, derfor må vi handle, sier Fiskaa.

Les Israel-Palestina-konflikten

Les også: Tallet på drepte og sårede israelske soldater øker

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen