Nyheter

Bevæpnet amerikansk politi med uniform nektes på bakeri

San Francisco politiforening reagerer kraftig, og ber bakerikjeden tydeliggjøre det de mener er en diskriminerende kundepolitikk.

Sist uke skal en politibetjent i San Francisco i USA ha blitt nektet servering på bakeriet Reem’s California, ifølge Fox News og flere amerikanske medier.

Ble nektet

Betjenten skal ha kommet fra et 16-timers skift, og blitt nektet servering på bakeriet, fordi de ikke serverte gjester i uniform og bevæpning, ifølge San Franciscos politibetjentforening (SPOA).

– La oss skyve alt spøk til siden – dette er rettet mot politibetjenter, sier lederen av foreningen Tracy McCray i et intervju med Fox News.

De mener regelen om nekt av servering til personer i uniform og med våpen, er utydelig. Bakeriet understreker at politibetjenter er velkommen når de ikke er på jobb, ifølge McCray.

Ber dem skilte

I en melding på Twitter/X ber foreningen bakeriet om å «eie» det de mener er en diskriminerende kundepolitikk, og sette opp skilt, så politibetjenter vet hvor de bør la vær å bruke pengene sine, på eller av vakt.

Tracy McCray sier til kanalen at etter at hun var i kontakt med betjenten som ble nektet servering, skrev hun en e-post til bakerikjeden og ba om en forklaring.

De skal ifølge McCray ha gjentatt at bevæpnede kunder i uniform ikke får servering, men er velkommen uten våpen og uniform.

McCray skal så ha spurt om de kunne sette opp et skilt med denne regelen utenfor, uten å ha fått svar.

Våpenfri sone

Etter at foreningen omtalte saken på Twitter/X, kom bakeriet med en uttalelse på Instagram.

De skriver at de har en dyp forpliktelse til å løfte fram rettferdighet innen rasisme og sosiale spørsmål.

– Dette inkluderer å legge til rette for et trygt miljø for ansatte og kunder, skriver de.

– I en tid med økt våpenvold, som særlig påvirker svarte, brune, unge og skeive, mener vi at å opprettholde en streng kundepolitikk som forbyr våpen i vår restaurant, holder oss tryggere, skriver de på plattformen.

Midlertidig stengt

Reem’s California skriver videre at de er midlertidig stengt.

Reem’s California omtales som en bakerikjede i flere medier, men ifølge Instagramkontoen deres selger de også mat fra det arabiske kjøkkenet.

– På Reems ønsker vi å skape et miljø der folk kan spise deilig arabisk mat, og jobbe sammen for å styrke vårt fellesskap, uten frykt for vold eller trakassering, skriver de.

McCray sier til Fox News at hun reagerer på at de skriver at det kun handler om våpen, og stiller spørsmål ved hvordan de håndhever det.

– Spør de alle kunder om de er bevæpnet? spør hun til Fox News.

Mer fra Dagsavisen