Nyheter

Sammenligner Alessandra med en gotisk Lady Gaga

Britiske kommentatorer er ikke nådige når de tar for seg Eurovisions uimotståelige galskap. Men Alessandra Mele får skryt og oppmerksomhet.

– En ting du alltid kan stole på i Eurovision, er den fantastiske variasjonen av bidrag. Hvor ellers ville du finne et menneskelig tusenbein som danser, en anti-krigssatiriker med Freddie Mercury-bart, fløyter fra yngre steinalder og spøkelset til Edgar Allan Poe? skriver kommentator Ed Power i The Telegraph.

– Alle øyne er rettet mot Liverpool, der nasjonen setter sitt håp til Mae Muller, hvis «I Wrote a Song» allerede har inntatt poplistene (et lovende tegn). Men har hun en sjanse mot Norges goth Lady Gaga, Moldovas neolittiske fløyter og et østerriksk nummer som angivelig er skrevet av Edgar Allen Poes spøkelse?

Intervjuet av NME

Alessandra Mele ble nylig intervjuet av musikkavisen NME og der hun forklarte at inspirasjonen bak sangen hennes handler om å finne styrke i seg selv og bygge selvtillit.

– Den handler om en dronning som har gått gjennom mye i livet, men har lært og kommet styrket ut av det. Hun vil reise seg på grunn av all dritten hun har gått gjennom, uttalte Alessandrsa Mele til NME.

Hun vil reise seg på grunn av all dritten hun har gått gjennom

—  Alessandrsa Mele, artist

Norge nummer åtte

Her er musikkavisa NMEs nedtelling av 10 artister som ligger godt an til å ta de dyrebare douze-poengene, pluss de andre finalistene og sangene som falt utenfor:

1. Finland Käärijä – «Cha Cha Cha»

2. Sverige Loreen – «Tattoo»

3. Østerrike Teya & Salena – «Who The Hell Is Edgar?»

Englands Mae Muller – «I Wrote A Song» spås en sjetteplass.

Norge havner på nummer åtte, med følgende kommentar i Telegraph:

«Hvis Game of Thrones var en energisk europeisk danselåt, ville det lyde omtrent som denne barokke bopper-låta, «Queen of Kings». Det skjer mye på scenen, og vokalisten Alessandras hyller biseksualitet i teksten, som er helt i tråd med konkurransens LGBTQ-inkluderende budskap. Men hun virket nervøs i tirsdagens semifinale. Spørsmålet er om hun kan dempe sommerfuglene når hun inntar scenen i finalen.»



Mer fra Dagsavisen