Nyheter

Store temperatursvingninger frem mot jul

Farevarsel for snø noen steder på Østlandet i kveld. Neste uke kommer plussgradene tilbake.

Natt til lørdag er det meldt 13 minusgrader i Oslo, søndag skiller hele 14 grader mellom topp og bunn. Men meteorologene tør ikke love hvit jul, allerede mandag kommer temperaturen på dagtid opp i 4 plussgrader.

– Det er litt interessant det som kan skje når vi kommer inn i helga og ikke minst starten av neste uke. Nå har vi hatt kaldt vær noen dager og denne uka er det fortsatt kald luft som gjelder, men det er signaler til at det blir litt omrøring i luftmassene når vi kommer i starten av neste uke, og at temperaturen skal stige en del, forteller vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt til Dagsavisen.

Han presiserer at varslinger så langt fram i tid er usikre, men foreløpig melder Yr mildvær inn over Østlandet fra mandag.

– I Oslo blir spørsmålet hvor høyt temperaturen kommer, og om det blir snø eller regn den nedbøren som er ventet. Det er for tidlig å advare, vi må se hvordan prognosene utvikler seg, men om det ligger snø på bakken og så kommer regn kan det gi glatte forhold i trafikken, fortsetter Granan.

Tirsdag snør det i Oslo, men at det blir hvit jul tør meteorologen ikke love.

– Det avhenger helt av hva som skjer mandag og tirsdag over helgen. Kommer det mye regn som smelter vekk snøen blir det nok ikke hvit jul, men den snøen som overlever mandag og tirsdag blir nok liggende videre i noe lavere temperaturer mot slutten av neste uke og inn mot jula.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen