Nyheter

Abida Rajas nye bok flyr ut av butikkene: – Måtte hastebestille nye eksemplarer

Uten forvarsel kom nyheten om at Abid Rajas søster, Abida Raja, gir ut bok om oppvekst og ekteskap. Ingen har rukket å glede seg til boka, men likevel selger den godt i butikkene.

– Den har flydd ut av butikken og hatt veldig godt salg. Vi måtte hastebestille hundre nye eksemplarer i går, før det gikk tomt.

Det sier butikksjef for Ark Egertorget, Johanne Engstrøm Nistad, til Dagsavisen. Boka hun snakker om er den nye og ganske overraskende boka «Abida Raja: Frihetens øyeblikk», skrevet av VG-journalist Håkon F. Høydal og utgitt av J.M. Stenersens Forlag. Nyheten om boka ble sluppet mandag, dagen før boka kunne kjøpes i butikk. Ingen visste om dette, og utgivelsen ble holdt hemmelig både for offentligheten og flere av Rajas nære helt frem til utgivelsesdatoen nærmet seg.

Hos Ark Egertorget har de solgt 76 eksemplarer siden boka kom i hyllene tirsdag, noe butikksjefen mener er langt over hva som er vanlig for en nyutgivelse.

Bestiller tredjeopplag

Raymond Vik, Kommunikasjonssjef i J.M. Stenersens Forlag, skriver i en SMS til Dagsavisen at de bestilte 10.000 nye opplag i går og at de kommer til å bestille et tredje opplag i dag. Det første opplaget, som var på 7.000, gikk de tom for tirsdag klokken 22.00, samme dag som boka ble gitt ut.

– Antallet på tredjeopplaget er ikke 100 prosent spikret, men det blir mer enn 10.000, skriver Vik.

– Det er kanskje bare Jo Nesbø som har solgt mer i år, men den hadde folk ventet på. Denne boka var det ingen som visste om, påpeker butikksjef Nistad, og refererer til Nesbøs nyeste Harry Hole-bok «Blodmåne», som ble utgitt i august i år.

Abida Raja i bokhyllene hos Ark Egertorget.

Markedssjef i Norli, Caroline Heitmann, sier til Dagsavisen at de ikke går ut med konkrete salgstall for bøker, men bekrefter at interessen har vært enorm.

– Forlaget gikk jo tom i går kveld. Det er eksplosiv interesse for denne boka, sier hun.

Hos Deichmann bibliotek er det i skrivende stund 313 som har satt seg på venteliste for boka, men tallet blir stadig høyere. Etter at Dagsavisen tok en prat med Heitmann, sendte Norli ut en pressemelding, hvor de skriver at etterspørselen etter boka har eksplodert etter at «bokbomben» ble sluppet mandag.

– Jeg kan ikke huske å ha opplevd et tilsvarende trykk, sier Heitmann i pressemeldingen.

De Norli-butikkene som ikke har fått boka ennå, har lange ventelister, mens nettbutikken til Norli sendte ut mange hundre bøker i går og venter ny levering i dag.

Også fjorårets bestselger fra Abid Raja, «Min skyld», har opplevd en ny salgsboost som følge av oppmerksomheten om søsteren.

– Min skyld er den 5. mest solgte boken i hele Norli-kjeden de siste to dagene, sier Heitmann.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen