Nyheter

Stavanger Marathon: Se bildene fra lørdagens løp

Det var godt oppmøte, god stemning og fint vær i Stavanger sentrum under maratonet på lørdag.

Da Alexander Skurve kom løpende over målstreken var han både svett og sliten. Men selv om det ikke ble pallplass, er han fornøyd innsatsen.

– Det var hardt fra start til mål for min del, men det var god stemning og det er det viktigste, sier Alexander Skurve til RA.

Lørdag formiddag ble det holdt både maraton, halvmaraton, barneløp og 5 kilometer i Stavanger. På halvmaraton var det rundt 800 deltakere.

– Det er en fantastisk begivenhet i Stavanger for både store og små, sier konferansier Jørund Kopren.

Stavanger maraton halvmaraton Thomas Førland Asgautsen

Kom på andreplass

En sliten Thomas Førland Asgausten la seg ned på bakken for å trekke pusten etter han krysset målstreken som nummer 2. Da han fikk hentet litt vann og mat fortalte han at planen egentlig var førsteplass, men at ting ikke alltid går som planlagt.

– Jeg ser på andreplass som en seier, sier han og blunker.

Stavanger maraton barneløp

Barneløp

Barneløpet var 500 meter langt og Casper Nøttveit løp i mål til delt andreplass. Han var veldig fornøyd med medaljen.

– Det var tungt, men deilig å vinne, sier Casper Nøttveit (8).

Stavanger maraton barneløp Casper Nøttveit

Flere av de voksne som hjalp til under barneløpet hadde på seg fargerike parykker og løp sammen med barna.

Stavanger maraton barneløp Anne Lid


Stavanger maraton Johannes Økland

1500 deltakere

Stavanger Marathon arrangeres av GTI Friidrettsklubb og er det nest største løpsarrangementet i Rogaland, etter 3-Sjøersløpet.

Slik som mange andre kulturarrangementer så har også de sett en nedgang i deltakere, men løpsleder Johannes Økland, er fortsatt fornøyd med oppmøtet.

– Det er litt sånn post-covid så vi er rundt 1500 deltakere istedenfor 1600, men det er jo en del mer enn i fjor, så sånn sett er det bra, sier han.

Jobben til Økland er å passe på at alt går perfekt og ordne opp hvis det blir problemer. Han driver også selv med løping og forteller at han startet i sen alder.

– Det som er tøft med maraton er at det er et litt sånn «sheriff-mål» og du har gjerne ikke lyst til å møte opp uten at du har trent i forkant. Så det kan hjelpe deg å trene og det er det som er sunt, sier han.

Stavanger Røde Kors maraton

Røde Kors

Det var ikke bare løpere som dukket opp på Stavanger Marathon. Røde Kors var også stasjonert med telt og bil i tilfelle noe skulle gå galt.








Mer fra Dagsavisen