Frigg fikk bank av Hødd

(Hødd - Frigg 6-1). I en kamp preget av tabber, sørget ny svak andreomgang for at Frigg tapte stygt i Ulsteinvik.

I forrige seriekamp, hjemme mot Levanger ledet Frigg 1-0 til pause, men endte opp med å tape kampen 1-4. I dagens kamp borte mot Hødd gikk Magnus Aadlands mannskap i garderoben med et fint 1-1-resultat, men etter fem baklengsmål i andre omgang må Frigg konstatere at de rett og slett ikke hadde nivået til Hødd inne i denne kampen.

Oppgjøret ble preget av tabber, og for Frigg sin del; svakt duellspill i eget felt.

To tabber

Men det starta godt for Oslo-klubben. Ikke spillemessig riktignok. Der var Hødd best fra start til mål, men det gjelder å gripe muligheten når den dukker opp, og etter 20 minutter var det nøyaktig hva Frigg gjorde. En våken Shariff Cham la press på gjestenes keeper etter et tilbakespill, og sørget for at ballen havna rett i beina til Ola Johan Antonsen-Meløy, som enkelt kunne trille inn 0-1 i åpent mål.

Hødd fortsatte å dominere i banespillet, og etter 38 minutter var det Frigg sin tur til å forære Hødd en mulighet. En uoppmerksom Joakim Holmedahl ble frastjålet ballen som bakerste mann, og Alfred Richard Scriven sørget for 1-1. Det sto seg til pause.

0-11 i de tre siste andreomgangene

Nok en gang et fint utgangspunkt for Hødd, som i de tre siste seriekampene har gått til pause med fine resultater. I 3-0-tapet borte mot Alta for tre runder siden sto det 1-0 til finnmarkingene, i forrige hjemmekamp mot Levanger leda Frigg 1-0 til pause, og denne gangen altså 1-1. Likevel er sluttsummen på de tre siste andreomgangene horrible. 0-11 er målforskjellen i disse tre andreomgangene.

For selv om Frigg hadde sine perioder, også i andre omgang, virker det som laget rakner fullstendig når de først havner under. Ett innlegg, og ett hjørnespark i løpet av de første ti minuttene etter pause, sørget for at det plutselig sto 3-1 til Hødd. Begge målene kom via luftveien, der Frigg tapte sine dueller inne i feltet.

Etter dette gikk Frigg inn i en god periode, og etter 67 minutter kom Antonsen-Meløy til en god mulighet, da han fikk vendt opp, og skutt, inne i feltet. Frigg ropte også på straffe, men fikk ikke med seg dommeren på det, og avslutninga ble plassert litt for nær hjemmelagets målvakt.

Ny baklengs i lufta

Frigg fortsatte å kjøre på i denne perioden, men i stedet for en kjærkommen redusering fikk Hødd i stedet for et nytt hjørnespark etter 74 minutter. Nok en gang ble Frigg knust i eget felt, og Hødd økte til 4-1.

Med et drøyt kvarter igjen var det langt på vei avgjort etter dette.

Med tre minutter igjen av oridnær tid forsvant aller siste rest av håp for Frigg, da Shariff Cham valgte å følge opp Joakim Holmedahls blunder. Frigg-keeper Egil Borgen Evensen satte i gang kort på Cham, som tok seg litt for god tid med ballen, og mistet den til Eirik Franke Saunes, som serverte ballen til en sikker Robin Hjelmeseth.

På overtid ble ydmykelsen komplett, da samme Hjelmeseth satte inn 6-1 mot et Frigg-lag som for lengst hadde kapitulert. Også dette målet ble scoret etter innlegg, riktignok langs bakken.

Trenger poeng

Etter kollapsen i andre omgang hjemme mot Levanger sist, sa Frigg-treneren følgende til Dagsavisen:

– Det virker ikke som vi tåler å slippe inn, og ligge under.

Det problemet ser det ikke ut til at gutta hans har blitt kvitt ennå, og nå begynner det å haste litt for Frigg, som ligger nederst i 2. divisjon, med kun seks poeng etter elleve kamper.

Neste mulighet til å sanke nødvendige poeng kommer neste lørdag, hjemme mot Eidsvold.

---

2. divisjon menn, avdeling 2 lørdag

Hødd - Frigg 6-1 (1-1)

Mål: 0-1 Ola Johan Antonsen-Meløy (21), 1-1 Alfred Richard Scriven (39), 2-1 Alfred Richard Scriven (52), 3-1 Ola Heltne Nilsen (56), 4-1 Magnus Nybakken Bruun-Hansen (75), 5-1 Robin Hjelmeseth (87), 6-1 Robin Hjelmeseth (90).

Gult kort: Shariff Cham, Frigg.

Hødd: Ole-Monrad Alme - Magnus Nybakken Bruun-Hansen, Thomas Rømo Lillo (Andreas Fjørtoft, 88), Jann Julin Benjaminsen (Eivind Helgesen, 80), Ole Heltne Nilsen, Peder Nersveen (Anselmi Mikael Nurmela, 80) - Eirik Franke Saunes, Syver Skundberg Skeide - Robin Hjelmeseth, Alfred Richard Scriven (Andreas Hofset Televik, 76), Kristoffer Strand Ødven (Isak Gabriel Skotheim, 76).

Frigg: Egil Borgen Evensen - Mugula Chris Safari, Markus Alsaker Rogde (Tony Hieu Vo, 80), Ilir Kukleci, Jonas Halsne (Pape Bouna Ndiaye, 80) - Shariff Cham, Joakim Holmedahl, Per Erik Forgaard (Marius Cassidy, 80), Sebastian Fjose Berg - Ulrik Ferrer, Ola Johan Antonsen-Meløy (Bo Åsulv Hegland, 76).

Øvrige resultater: Brattvåg – Gjøvik-Lyn 3-1, Eidsvold Turn – Ull/Kisa 1-2.

Spilles søndag: Træff – Alta, Levanger – Asker, Kjelsås – Tromsdalen.