Nyheter

Abid Raja krever mer effektivitet i jernbanearbeidet

Abid Raja (V) krever grep etter Aftenpostens oppslag om Bane Nors arbeid langs stengte jernbanestrekninger.

Stjørdal  20190308.
Venstres landsmøte 2019 er i gang. Nestleder Abid Raja under landsmøtet.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– Nå må toppene ta grep og sørge for effektivitet av hensyn til pendlere og brukere som blir frustrerte over innstillinger, forsinkelser og buss for tog, sier Venstre-nestleder Abid Raja til avisen.

På en av dagene med mest buss for tog denne sommeren, fløy avisen med helikopter over stengte strekninger. Bildene fra turen viste små grupper av arbeidere og noen få maskiner, men lange strekninger uten aktivitet.

Bane Nor har forsikret at aktiviteten ved stengte strekninger er høy, men tilføyer at det kunne vært gjort mer. De peker på budsjetter og tilgang på ressurser.

– Vi gjør alt vi kan for å gi et bedre tilbud til kundene. I sommer bygger vi ny jernbane i Moss, Ski og Oslo samtidig som vi utnytter den togfrie sommeren til å vedlikeholde eksisterende strekninger. Målet er kortere reisetid og bedre punktlighet, sier konsernsjef Bjørn Kristiansen i Bane Nor.

Ifølge Bane Nor er jernbaneprosjektene på Østlandet så mange at det kan bli buss for tog hver eneste sommer i over ti år.

Administrerende direktør i NHO Logistikk og Transport, Are Kjensli, stusser over at Bane Nor skylder på budsjettstørrelser.

– Er det én sektor som har fått nok penger, er det jernbanesektoren. Har man for lite til sommerens arbeider, må det være fordi man ikke klarer å forvalte midlene man har til rådighet, sier han.