Spania videre tross marokkansk skremmeskudd

VM: (Spania – Marokko 2-2, Iran – Portugal 1-1) Et vaklende Spania er klar for åttedelsfinale i fotball-VM etter å ha slitt seg til 2-2 mot et hardt kjempende Marokko mandag.

Av NTB

Den spanske VM-fansen i Kaliningrad fikk hjertet i halsen ved flere anledninger i Kaliningrad. Med marokkansk seier ville det spanske eventyret vært over dersom Iran samtidig slo Portugal.

Det scenarioet var aldri veldig nær å bli realitet, all den tid Portugal aldri lå under mot Iran. Men Spanias landslagssjef Fernando Hierro fikk likevel mye å tenke på etter å ha sett laget sitt slite.

Hierro kan likevel starte forberedelsene til åttedelsfinalene som gruppevinner, takket være Irans sene utlikning mot Portugal. Der venter Uruguay, som vant gruppe A med 3-0-seier mot vertsnasjonen Russland mandag.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Marokko utslått

For Marokko var VM-eventyret over allerede foran den siste gruppespillskampen i Kaliningrad. Landslagssjef Herve Renard mønstret likevel et sultent mannskap på jakt etter en solid VM-skalp.

Kaptein Mehdi Benatia var vraket i Marokkos startoppstilling til fordel for Wolverhampton-forsvarer Ghanem Saiss.

Og det startet så visst bra for marokkanerne. Kun 14 minutter var spilt da den spanske veteranen Andres Iniesta slo en stygg feilpasning, og i forsvarsleddet var midtstopperkjempen Sergio Ramos feilplassert.

Alene med keeper David de Gea var Khalid Boutaïb iskald og sendte Marokko opp i en særdeles overraskende ledelse. Da luktet det en sensasjon i Kaliningrad.

Spania brukte samtidig bare fire minutter på å slå tilbake. Real Madrid-stjernen Isco avsluttet et nydelig angrep regissert Diego Costa og nevnte Iniesta.

Store sjanse

Marokko var samtidig ikke ferdige med å skremme det langt mer stjernetunge spanske mannskapet. Kort tid etter scoringen fikk målscorer Khalid Boutaïb sin andre sjanse alene med keeper. Ved det tilfellet gikk Manchester United-profilen de Gea seirende ut av duellen.

Dermed kunne den spanske fansen trekkke pusten på tribunen. Det ble det også anledning til 12 minutter ut i annen omgang.

Da fikk Watford-spiller Nordin Amrabat kjempetreff fra skrått hold. De Gea ble passiv tilskuer til at ballen smalt i krysstolpen og ut igjen på banen.

Så kom scoringen som så ut til å avgjøre kampen. Youssef En-Nesyri steg til værs i feltet og stanget ballen i hjørnet bak de Gea. Sergio Ramos ble slått grundig i duellen forut for Marokkos 2-1-mål.

På overtid sikret imidlertid Iago Aspas 2-2 for spanjolene etter å ha fått godkjent sin scoring av videodommerne. Han ble først vinket av for offside. (NTB)