Sarpsborg

Bodalstranda: - Ordføreren lyver ikke, vel?

Av: Terje Svendsen

Takket være SAs TV-overføring fra bystyret 23. mai kunne jeg høre ordføreren lese opp et svar til opposisjonens interpellasjon.

Jeg trodde nesten ikke mine egne ører: Ordføreren sier at når Bodalstranda kan bygges ut er det fordi veldig få barn bruker området. Han viste til noe som visst kalles Barnetråkket 2012. Jeg har skaffet meg Barnetråkk-dokumentet. Der står det at veldig mange barn bruker området. Det står også at  området er særlig viktig også fordi barna bruker det i skolesammenheng.

Bodalsstranda er et viktig turmål både med familie og venner, står det der. Brukes om sommeren til bading og fiske, og noe om vinteren til skøyter og skigåing. Når de ønsker seg en noe roligere strandopplevelse bruker de Vaspen litt lengre sør. Her savner de badeflåte. Skolen bruker også denne stranda, står det i dokumentet ordføreren leste opp fra.

Men ordføreren fortalte et samlet bystyre at veldig få barn bruker området! Derfor kunne han forsvare å bygge det ut også, sa han. Hva skal vi tro er sant? Vi kan vel ikke tro at ordføreren vår lyver, eller?

Mer fra Dagsavisen