Nyheter

Kutter prisene

Hyggelig kurs på dollar i forhold til norske kroner gjør et par amerikanske bilmerker rimeligere i Norge. Jeep og Dodge hadde knapt noe valg.

Sterk salgsnedgang har tvunget Jeep og Dodge til å senke prisene i Norge.

Sterk krone

Slik ser prisbildet nå ut:

  • Jeep Compass – minus 25.000 kroner (fra 319.900 kroner)
  • Jeep Patriot – minus 25.000 kroner (fra 324.900 kroner)
  • Dodge Caliber – minus 20.000 kroner (fra 238.900 kroner)
  • Dodge Avenger – minus 20.000 kroner (fra 299.900 kroner)

Sterk krone og svak dollar over lang tid har gjort dette mulig.

– Vi har opplevd jevnt økende etterspørsel etter våre amerikanske biler, og vi er overbevist om at vår konkurransekraft vil bli enda sterkere med de nye prisene, sier administrerende direktør Jan Pettersen i Chrysler Norge i en kommentar.

Kun 318 nye

Men ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) forteller Jan Pettersen her bare halve sannheten. Salgsnedgangen for de amerikanske modellene fra Chrysler-konsernet har i årets fem første måneder vært dramatisk sammenlignet med samme periode i fjor. Kun 318 nye biler på veien:

  • Jeep – ned 17,4 prosent
  • Dodge – ned 38,4 prosent
  • Chrysler – ned 59.7 prosent

I samme periode falt bilmarkedet med 5,5 prosent.

Lite USA-interesse

Jeep var en stund ganske populær som varebil. I år er salget av Jeep Commander redusert til en tredel sammenlignet med fjorårstallene. Ved utgangen av mai hadde Jeep levert ut 45 Commander, mens tilsvarende tall for konkurrenten Toyota Land Cruiser var 565.

Tallene speiler hvordan interessen for amerikanske biler nærmest har sluknet i Norge. OFV-tallene viser dessuten at skjerpede CO2-krav og omlegging av varebilreglene og varebilavgiftene ikke akkurat har gjort det enklere å fronte amerikanske biler i Norge. (APB)

Mer fra Dagsavisen