Nyheter

Offensiv vår fra Chrysler

Chrysler med undermerkene Jeep og Dodge skiller seg klart ut blant «de trestore» i USA. Derfor er det alltid morsomt på deres pressekonferanser. Forplutselig daler en bil ned i fallskjerm eller sjefen stikker av medattraksjonen kjører gjennom hele utstillingshallen mens folk skvetter tilside for så å brase gjennom glassfasaden og ut på veien i en skur av glass.Slik skaper oppmerksomhet og medieomtale – og det elsker Chryslers folk.

Morsomt

Som en av deres designere fortalte oss: – Jeg jobber i Chrysler fordi det ermorsomt å være her!

Chrysler/Jeep/Dodges salgstall i Norge kan best beskrives som enberg-og-dal-bane kurve. Fra en årlig topp på 7.000 biler midt i 1980-åreneendte salget på 733 enheter i fjor ifølge statistikk fra Opplysningsrådetfor Veitrafikken. Chrysler Voyager sto for nesten halvparten av volumet.

Herfra skal det bare gå oppover lover Ole Grønvold den norske importørenssjef og antyder 1.000 til 1.200 biler i år.

Nye modeller

Dette er hva som Chrysler Jeep og Dodge har å tilby i tiden framover:

Jeep Commander: En bil ikke ulik Jeep Grand Cherokee og bygd oversamme tekniske lest i Graz i Østerrike. Alt tyder på at bilen blir godkjentsom lavskattet varebil på grønne skilt. Pris som varebil: Fra cirka 430.000kroner. Som personbil med 7 seter: Fra rundt 850.000 kroner. Commander vilbli levert med 30 liters V6 dieselmotor fra Mercedes.

Jeep Compass: En Toyota Rav4-killer. Kommer til Norge sent i høstmed bensin- og dieselmotor. Dieselmotoren på 20 liter/140 hk er kjøpt fraVW. Pris med dieselmotor fra 360.000 kroner.

Jeep Patriot: Kommer først i 2007. En klassisk Jeep men bygd påsamme plattform som Compass. Pris rundt 350.000 kroner med dieselmotor.

Dodge Caliber: En såkalt crossover bil med lansering i Norge imai/juni. 18 liter bensinmotor/20 diesel (140 hk fra VW). En bil påstørrelse med Golf Plus. Pris: 249.900 kroner (bensin) og 289.900 kroner(diesel).

Ellers vil varebiler/pickuper (Dakota og Durango) med totalvekt under 3.500kilo bli viktige kjøretøyer for Dodge i år.

Ny Chrysler Voyager dukker først opp i 2008.

Mer fra Dagsavisen