Sport

Den store sykkeldagen

«Bytråkken» på sykkel har etterhvert blitt like åresviss som skolestarten. Søndag smeller startskuddet for 12. gang - igjen i regi av Fredrikstad Bedriftsidrettsråd. «Bytråkken» er først og fremst et famielarrangement - der alle kan delta.

«Bytråkken» har to valgfrie løyper. I tillegg til den vanlige Kråkerøyløypa er også Glommastien tatt i bruk.
Kråkerøyløypa starter på Tollbodplassen. Etter å ha passert over Kråkerøybrua går turen gjennom Ulvedalen og Enhuslia, om Allerød og Femdal - til Tangen. Returen går om Buskogen, Fuglevik og Smertudammen - før man igjen returnerer til Tollbodplassen. Løypa er 20 kilometer lang.

Glommastien

Etter start på Tollbodplassen følges stien nordover fra Fergestedet på Glommas vestside. Ved Valle på Rolvsøy kan man velge å krysse under Rolvsøyveien og opp Hatteveien, gjennom Borredalen og Bjørndalen tilbake til Tollbodplassen. Man kan også følge Glommastien til Sarpsborg, med retur på østsiden av elva. Løypa om Borredalen er 20 kilometer, mens løypa om Sarpsborg er den lengste - på 30 kilometer. Etter kontrollposten på Rasteplassen ved Valle er det også mulig å returnere til byen på Glommastien - samme vei som man kom.

Vinn en sykkel!

Alle som fullfører «Bytråkken» innen klokka 14.15 får Bytråkkmerket. Disse vil dessuten være med på trekningen av en flott sykkel - gitt av Gamlebyen Sport.
Det er forøvrig ingen forhåndpåmelding. Salg av startkort foregår på startstedene fra kl. 10.00.
De siste årene har antall deltakere lagt på rundt 500. Det er godt håp om at rekorden denne gang skal ryke. Sykling er i vinden som aldri før - og værprognosene fram mot helgen ser lovende ut.
Her er det bare å gjøre klar sykkelen.

Mer fra Dagsavisen