Nord-Norge

Store skader på skole i Balsfjord etter brann – person siktet

Brannmannskapene har mandag morgen fått kontroll på brannen på Nordkjosbotn skole i Balsfjord i Troms. Skolen har fått store skader. En person er siktet.

– Det meldes at brannen er under kontroll. Det pågår etterslukking på stedet. Politiet vil nå begynne med både taktisk og teknisk etterforskning for å finne årsaken til brannen, meldte Troms politidistrikt på X/Twitter klokken 5.12 mandag morgen.

Politiet meldte først om brannen klokken 1.40.

Mandag morgen opplyser etterforskningsleder Kathrine Grimnes til VG at en person er siktet for brannstifting. Vedkommende vil bli forsøkt avhørt så fort det er oppnevnt forsvarer.

– Det er på det rene at skolen har fått store skader. Røyken stiger per nå rett opp og blåser ut over fjorden. Balsfjord kommune ble varslet kort tid etter at politiet mottok meldingen om brannen, skrev operasjonsleder Per Arve Aas i Troms politidistrikt i en oppdatering til pressen klokken 3.02 natt til mandag.

Usikker framtid

Rådmann Øyvind Korsberg i Balsfjord kommune sier til Nordlys at det ikke vil bli noen undervisning ved skolen mandag. Han sier at skolens framtid er usikker.

– Det er én fløy som brenner, men hvor mye av skolen som kan berges, er høyst usikkert.

Kommunen har satt krisestab, og brannvesenet har sendt mannskaper fra Tromsø og Oterne for å bistå.

Ifølge et vitne skal taket på fløyen det brant i, ha kollapset og brannen skal deretter ha spredt seg mot midten der hovedinngangen til bygningen er.

Branntilløp også forrige uke

Til Dagbladet opplyser politiet at det også i forrige uke var et branntilløp på skolen, men at dette ble slukket av personalet. Politiet mistenker at dette var påsatt, og ifølge NRK utelukker ikke politiet at også brannen natt til mandag kan ha vært påsatt.

– Nå vil det bli både taktisk og teknisk etterforskning i nærmeste tid og fremover, sier operasjonsleder Per Arve Aas til NRK.

Nordkjosbotn skole er en kombinert skole med elever fra 1. til 10. trinn. Skolen har 112 elever og 29 ansatte, og ble tatt i bruk i 1958, ifølge skolens nettsider. Skolen er bygget ut tre ganger, sist i 2005.

Les også: – Å stirre 7,5 timer inn i en skjerm er ikke bra for oss

Les også: Haley: – Ikke vær på lag med en som dreper sine motstandere

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: