Stiller ut spansk kunst på Galleri Røed

Lørdag åpner to nye utstillinger på Galleri Røed Jeløy. Den spanske maleren Luis Bujalance møter de norske grafikerne Jan A. F. Kolstad og Tom E. Larsen.

Bujalance kombinerer ulike materialer og elementer hentet direkte fra naturen i sin kunst. Han kommer til Norge for denne utstillingen ved Galleri Røed.

– I mine arbeider har jeg funnet et mønster som minner om vann: som en bekk som forgrener seg i to mindre strømmer, som i en elv eller en blodåre. For meg gjenspeiler dette mønsteret all bevegelse i naturen, forteller Bujalance, som blant annet har en mastergrad i Fine Arts fra Central St. Martins College, London. 

Geometriske former

Jan A. F. Kolstad og Tom E. Larsen møttes da Kolstad underviste på Kunsthøyskolen i Oslo og Larsen arbeidet med sin mastergrad i grafikk. Det resulterte i et uvanlig samarbeidsprosjekt.

– Vi jobbet mye med sirkler på et kvadratisk format i hver vår teknikk. Da vi begynte å trykke Jans plater oppå Toms trykk, så vi straks mulighetene til å skape et helt nytt uttrykk, sier kunstnerne. Måten Toms fargetrykk i iris-teknikk tar imot Jans etsninger, raderinger og kollografiske kopperplater, skaper et unikt grafisk spill. 

Utstillingen står til 17. november.