Østfoldbanen ble stengt som følge av storbrann i Fredrikstad

Brannvesenet har kontroll på brannen i forretningsbygget i Fredrikstad sentrum. Brannen førte til omfattende skader, stengte veier og toglinjer.

I 14-tiden hadde brannvesenet fortsatt ikke kontroll over flammene. Det skal ikke ha vært personer i bygningen, men én person er sendt til legevakt etter å ha pustet inn røyk.

Vaktleder Atle Rønning ved Øst 110-sentralen forteller til Demokraten klokka 15.10 at de jobber med å hindre ytterligere spredning.

Brannen har avtatt noe. Vi tok i bruk en gravemaskin i nordre ende av bygget, og rotet litt rundt i det som var brent for å gjøre området mer tilgjengelig for slokking. Vi har senere gått inn fra riksvei 110-siden av bygget, hvor det har rast ut fra en vegg og ut på toglinja. Det er et stort bygg, så det er utfordrende, selv om store deler av det er et rålager. Tre timer etter at det tok fyr har vi fortsatt ikke hundre prosent kontroll på brannen, men vi har nå grunn til godt håp om at vi skal klare å forhindre videre spredning. Vi er fortsatt like mange på stedet, med mannskaper fra brannvesenet i både Fredrikstad og Sarpsborg, forteller vaktlederen.

Rundt klokka 13.10 opplyste brannvesenet at ilden har spredt seg til et nabobygg. Ilden oppsto i en lagerbygning der Garnhuset holder til. Åpne flammer sto opp av det flate taket, og det var kraftig røykutvikling fra bygningen.

Brannvesenet forsøker å redde begge ender av bygget. I den ene enden ligger et bilverksted og i den andre ligger Garnhuset.

Politiet fikk den første meldingen om brannen klokka 12.10 tirsdag. Alle nødetater rykket ut til stedet, og slukningsarbeidet pågår, blant annet fra en mobil kran.

– På grunn av den kraftige røykutviklingen er riksvei 110 sperret ved stedet, opplyste operasjonsleder Trond Lorentzen i Øst politidistrikt til NTB.

Sentrum av byen ble stengt for tungtransport og trafikken gikk tregt. I 15-tiden ble riksveien åpnet igjen.

Også Østfoldbanen mellom Råde og Lisleby ble stengt som følge av brannen.

Politiet ber om at folk holder seg borte fra området, og at de som bor i St. Croix og Apenesfjellet, holder vinduene lukket.

(©NTB)

LES OGSÅ: – Da jeg så at det brant, hamret jeg så hardt jeg kunne på vinduene

 

Politiet mottok den første meldingen om brannen klokka 12.10 tirsdag. Først tre timer senere oppnådde brannvesenet kontroll.

Det skal ikke ha vært personer inne i bygningen da den tok fyr, men én person er sendt til legevakt etter å ha pustet inn røyk.

Ilden oppsto i en lagerbygning på Dammyr i Fredrikstad. Åpne flammer sto opp av det flate taket, og det var kraftig røykutvikling fra bygningen som betegnes som totalskadd.

Riksveien ble stengt. Det samme ble jernbanen mellom Råde og Lisleby – i tre timer etter at brannen startet. Brannen rammet biltrafikken i og rundt sentrum, skriver Demokraten.

Politiet ber om at folk holder seg borte fra området så lenge opprydnings- og slukkearbeidet pågår utover kvelden.

Brannårsaken er forelølpig ukjent.