Nyheter

Ni nye smittetilfeller i Moss

Det siste døgnet er det påvist ni nyte smittetilfeller blant innbyggere i Moss kommune. Nå oppfordrer kommuneoverlegen alle til å huske på smittevern og å holde avstand.

Ni personer som bor eller oppholder seg i Moss har fått påvist korona det siste døgnet. Dette er det høyeste tallet smittede på flere måneder.

Nærkontakter

Sju av de totalt ni påviste tilfellene har blitt smittet gjennom kjente nærkontakter. Én har ukjent smittevei, mens den siste smittede har pådratt seg korona i forbindelse med en reise.

Fem av de ni smittede er under 18 år. Én av disse er elev på SFO på Bytårnet, og tolv barn og seks ansatte er satt i karantene. Følgelig har SFO på Bytårnet sett seg nødt til å stenge mandag og tirsdag grunnet mangel på personale.

Vi har forventet en økning i smitte etter gjenåpningen av samfunnet.

—  Ingrid Christensen, kommuneoverlege i Moss

Stigende smittetrend

Smittetrenden i Moss er, som i resten av landet, stigende for øyeblikket. Foreløpig er det for tidlig å si om dette er en naturlig svingning, eller en oppblomstring, skriver Moss kommune i en pressemelding mandag formiddag.

– Men vi har forventet en økning i smitte etter gjenåpningen av samfunnet, og det er sannsynlig at vi vil se mer smitte fremover, ifølge kommuneoverlege Ingrid Christensen.

Smittevern er viktig

I og med at det i disse dager er stigende smitte flere steder i landet, blir smittevern og det å holde avstand desto viktigere.

– Vi ser også at noen av de smittede ikke har hatt symptomer på covid-19, og kan smitte andre uten å vite det. Derfor er de gode rutinene vi har hatt på håndvask og avstand den beste måten å begrense smitte på, understreker kommuneoverlegen.

Økning de siste dagene

Antallet som har fått påvist korona gjennom hele pandemiperioden i Moss kommune er nå total 1723 personer.

Siden fredag forrige uke har tallet smittede dermed steget med 21 personer. Med andre ord, de siste dagene har gitt de høyeste smittetallene på flere måneder, etter en sommer med lite smitte.

Mer fra Dagsavisen