Nyheter

Krisemøte i Moss – 19 nye koronatilfeller

Nye koronatiltak kan bli innført i Moss etter at kommunens kriseledelse møtes søndag kveld. Det siste døgnet er det registrert 19 nye smittetilfeller i byen.

– Vi har en økende smittetrend, og vi ser at de fleste som får påvist korona i Moss, har UK-varianten. Dette er alvorlig. Nå har vi jobbet gjennom helgen for å få en god oversikt. Jeg informerer kriseledelsen om mine vurderinger i kveld, og selv om ingenting er avgjort, så må vi være forberedt på at det kan komme nye restriksjoner, sier kommuneoverlege Kristian Krogshus i en pressemelding.

Lørdag kveld deltok kommunen på Statsforvalterens møte om smittesituasjonen i Oslo og kommunene rundt. Moss er i dialog med Folkehelseinstituttet og jobber gjennom helgen med å vurdere nødvendige tiltak.

Les også: Nytt koronadødsfall i Moss: – Det er med sorg vi har mottatt meldingen

Av de 19 smittede er 15 kjente nærkontakter, mens fire har foreløpig ukjent smittevei. To av de smittede er under 18 år. Totalt 1.117 personer i Moss har blitt smittet i løpet av pandemien.