Nyheter

Skal teste alle beboere og ansatte for koronavirus

Nok en ansatt ved Rosnes omsorgsboliger har fått påvist covid-19. Nå skal samtlige ansatte og beboere der testes.

Moss kommune kalte mandag smittespredningen av viruset for et lokalt utbrudd, etter at det hadde blitt registrert 21 nye smittetilfeller på to uker. Tirsdag har ytterligere tre personer fått påvist smitte.

Én av dem er ansatt på Rosnes omsorgsboliger. Fra før har to ansatte og én beboer fått påvist smitte der, mens 20 ansatte og én beboer har blitt satt i karantene.

Nå tar kommunen grep:

For å få best mulig oversikt over smittesituasjonen ved Rosnes omsorgsboliger har kommuneoverlege Kristian Krogshus bestemt at alle ansatte og beboere skal testes for koronasmitte, skriver de i en pressemelding tirsdag.

Alle de tre nye smittetilfellene tirsdag, inkludert den ansatte på Rosnes, kan spores tilbake til et privat selskap. Dermed har antall smittetilfeller derfra økt til 16. Kun et fåtall av de smittede personene har deltatt på arrangementet. De fleste har blitt smittet av andre, via inntil to ledd.

Vi vet at mange ønsker å vite mer om hvor dette selskapet har funnet sted. Det vi kan opplyse om er at selskapet ikke har funnet sted i Moss. Utover det kan vi ikke gå nærmere inn på sted, hvem som har deltatt og hva slags selskap dette har vært, skriver kommunen.