Nyheter

Har advart andre kommuner om mulig smitteutbrudd

Tre mossinger deltok på et privat arrangement. Samtlige fikk i ettertid påvist covid-19. Nå har koronateamet i Moss varslet kommunene til de andre deltakerne, for å be dem om å være på vakt.

Siden 13. juli har 24 personer testet positivt for koronavirus i Moss. Smitten til 16 av disse kan spores tilbake til et privat selskap, hvor det deltok tre mossinger.

Moss kommune ønsker ikke å gå ut med hva slags selskap det var, men forteller at det ble avholdt i en annen kommune i Norge.

– Da vi fant ut at noen mossinger var smittet og fikk sporet dette tilbake til et privat selskap, kontaktet vi kommunen hvor selskapet ble avholdt. Vi er i dialog med denne kommunen, og andre kommuner det var deltakere fra, slik at deres smitteteam kan følge opp dette, sier Kristian Krogshus, kommuneoverlege i Moss.

Dagsavisen Moss Dagblad er kjent med at Fredrikstad og Sarpsborg er blant kommunene som har hatt deltakere på selskapet og som har blitt varslet av Moss.

Vet ikke hvor mange som deltok

Kommunen har fått tilsendt en liste med deltakere fra arrangøren av det private selskapet. Likevel er de usikre på hvor mange som faktisk deltok.

– Det høres nok litt rart ut, men det handler om at vi vil være helt sikre. Derfor vil vi nå kvalitetssikre listen vi har fått, forteller Krogshus.

Det han kan si, er at det sannsynligvis befant seg langt færre enn 200 personer på arrangementet.

– Vi har ingen informasjon om at det har blitt brutt noen smittevernregler på dette selskapet, sier kommuneoverlegen.

Slik har antall smittetilfeller i Moss utviklet seg. Oppdatert for 28. juli.

Ikke sikkert mossingene ble smittet på selskapet

Samtlige av de tre deltakerne fra Moss fikk påvist smitte etter å ha deltatt på selskapet.

Moss kommune vet ikke med sikkerhet om de tre innbyggerne, som de anser som «pasient 0», ble smittet under det private arrangementet, eller om de bar på viruset allerede da.

– Vi vet ikke hvordan smitten kom til dette selskapet og hvorvidt det var en av disse tre som brakte det dit, sier Krogshus.

Kommunen har ingen informasjon om at de tre mossingene har vært i utlandet den siste tiden.

LES OGSÅ: Skal teste alle beboere og ansatte ved omsorgsboliger for koronavirus

Mer fra: Nyheter