Nyheter

Moss til topps i østfoldmesterskap

Her står Malakoff-elevene Wauas (21) og Attcha (17) med beviset i hånd: De er Østfold-mestere i elektrofag.

Bilde 1 av 2

Med Borg videregående skole på andreplass, Glemmen på tredje og Askim på fjerde, var det mossingene som stakk til topps i tidenes første østfoldmesterskap i elektrofag for videregående skoler.

– Det er første gang jeg har vunnet noe i Norge, gliser Wauas Ahmad fornøyd til Dagsavisen Østfold.

– Viktig seier

Sammen med makker Attcha Prommetta mottok han førstepremien foran en fullstappet gymsal på Glemmen i Fredrikstad tirsdag. Der var medelevene fra hele fylket samlet for å heie på klassekameratene. Det lå uten tvil mye prestisje i å bli den beste skolen.

– Vi føler det er noe viktig som har skjedd nå. Alle vennene våre sto og fulgte med og er stolte over at vi tok Malakoff til topps, forteller de to vinnerne etter å ha fått mange klapp på skuldrene og 500 kroner hver i pengepremie.

Les også: Klare for Østfoldmesterskapet i elektrofag

Vinnerne av østfoldmesterskapet går videre til NM denne våren. For lærlinger har det vært arrangert regionale og landsdekkende konkurranser innen yrkesfag i mange år, men blant skolene er dette ennå ganske nytt.

– Dette samarbeidet mellom skolene har som mål å øke lærelysten og inneholder et heldagsprogram for å heve klassene som helhet – ikke bare de som deltar i konkurransen. Med økt interesse og nivå håper vi at østfoldmesterskapet skal fortsette i mange år framover, forteller fagleder Asbjørn Skjelin ved Glemmen.

Hoveddommeren avgjorde

Elevene hadde fire timer til rådighet. Oppgaven var å rigge et kontor med elektrisitet og datanettverk. De skulle blant annet sette opp et sikringsskap og et dataskap med datapunkter og legge en åpen kanal med stikkontakter.

– Den praktiske delen gikk glatt, mens vi bommet litt på teorien. Men det holdt nå til seier, sier Attcha Prommetta fornøyd.

Rundt 130 andreklassinger fra Askim, Borg og Malakoff besøkte Glemmen for å delta i et heldags kurs- og konkurranseprogram og for å overvære østfoldmesterskapet, hvor ett lag fra hver skole deltok. Deltakelsen i mesterskapet er frivillig, men finalistene har kvalifisert seg gjennom en praksisprøve.

Dommerne er faglærere fra de ulike skolene, med støtte fra en hoveddommer fra Nelfo, opplæringskontoret for elektrofag i Østfold. Sistnevnte fikk det avgjørende ordet da diskusjonene i dommerpanelet flyttet seg inn på bakrommet. Detaljene var viktige – og fikk avgjøre.

Elevene fra Borg og Glemmen, på henholdsvis andre- og tredjeplass, fikk en pengepremie på 250 kroner hver. Men høyest av alt hang nok prestisjen og konkurransen mellom skolene, som Glemmens David Willas Skauen uttrykte det overfor Dagsavisen Østfold i gårsdagens avis:

– Vi legger mye stolthet i en seier til Glemmen. Det er viktig å kunne si at vi er best.

Mer fra Dagsavisen