Nyheter

Nå kommer jula til Østfold

Handelsstanden har allerede pynten ute og denne langhelga blir det julegateåpninger, markeder og tenning av julegrana i flere byer.

Bilde 1 av 3

– Du trenger ikke lete lenge etter julestemningen, forteller daglig leder Bente Jæger i Visit Østfold.

Halden og Fredrikstad er først ut. Torsdag, en måned før lille julaften, åpner julegatene og lysene tennes på grana i begge byene. Grensebyen lover masse hyggelig underholdning, julepyntede gater og fyrverkeri fra Fredriksten festning klokka 19.00. På festningen var det tradisjonen tro julemarked forrige helg.

I Fredrikstad byr de på pepperkaker, hest og vogn når julegateåpningen starter ved rådhuset og avsluttes foran julegrana på Stortorvet samme kveld. Her byr også Gamlebyen på julestemning. Julemarkedene åpner lørdag, før det blir julegateåpning og tenning av grana på torvet søndag klokka 16. Nissenattbarna og Gamlebynissen gjester også Kongens Torg.

I Sarpsborg blir det skikkelig julestemning fra lørdag, med blant annet teater, gratis julekino og fakkeltog i nissedrakt. Julegrana tennes og nissen kommer på besøk fra klokka 17.

Også i Moss blir det nissetog, hvor Lions har gjort det til en lang tradisjon. I toget søndag vil du finne en flaggborg, Lucia til hest, musikk, traktorer, ponnier og en brannbil sammen med alle nissene. Julegrana tennes ved Moss kirke klokka 17.00.

Blant en rekke andre julearrangementer de neste ukene, også i Indre Østfold, kan du blant annet oppleve åpen julegård på Tomb i Råde neste lørdag. Samme dag arrangeres det tradisjonelle julemarkedet på kystmuseet på Hvaler, hvor barna kan hilse på okse og sau.

Mer fra Dagsavisen