Nyheter

Har hatt møte med Rygge Airport

Norwegian er ett av flyselskapene som Rygge Airport er interessert i å få til «nye» Rygge, dersom de klarer å gjenopplive flyplassen.

Norwegian og Rygge Airport har snakket sammen om fremtidig flyplassdrift.

Lasse Sandaker-Nielsen, kommunikasjonssjef i Norwegian, bekrefter til Dagsavisen Østfold at de har hatt en møte med Rygge Airport AS.

– Hva skal til for at Norwegian flyr fra Rygge i fremtiden, dersom den sivile driften gjenopptas der?

– Først må det sikres drift, og deretter må vi se på hva som er mulig å få til. Det vi har sagt er at dersom flyplassen gjenåpner vil vi vurdere et rutetilbud tilsvarende det vi har i dag. Norwegians flyginger alene er ikke nok til å holde liv i Rygge, så nye aktører må inn for å sikre det kommersielle grunnlaget, svarer han.

Viser interesse

På spørsmål om hvilke flyselskaper som er aktuelle for Rygge Airport å inngå avtaler med, svarer daglig leder Knut R. Johannessen følgende:

– Alle som vil fly på Rygge er hjertelig velkomne.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos uttalte nylig til Moss Avis at de gjerne flyr fra Rygge igjen, og at han håper flyplassen gjenoppstår.

– Er Norwegian et selskap dere gjerne kunne tenke dere å ha med dere inn i en ny flyplassdrift?

– Absolutt, svarer Johannessen.

Før de kan lande noen forpliktende avtaler med flyselskaper, gjenstår fortstatt ett stort hinder. Les mer om det i onsdagens utgave av Dagsavisen Østfold.