Nyheter

Slik gikk det med byens fotballag i år

2016-sesongen i fotball er avsluttet. Det ble totalt sett en skuffende affære sett med lokale øyne.

Her har vi samlet en oversikt over hvordan det gikk med seniorlagene innen herrefotballen i Moss:

Moss FK:

Endte opp på 11. plass i PostNord-ligaen (2. divisjon), avdeling 4

Hadde ambisjoner om i det minste å kjempe om opprykk. I stedet kjempet de om å unngå nedrykk - en kamp de til slutt tapte. Avsluttet samarbeidet med trener Ørjan Christiansen underveis, og unge Ole Martin Nesselquist steppet opp. Det var ikke nok. Til slutt endte de opp seks poeng unna sikker plass. Skuffelsen ble komplett av et svakt tap borte mot tabelljumbo Fløy i nest siste serierunde. Et lyspunkt var Fabian Stensrud Ness, som ble klubbens toppscorer med 17 mål.

Sprint-Jeløy:

Endte opp på 4. plass i 3. divisjon, avdeling 1

Klarte å sikre seg fornyet opphold i 3. divisjon etter omleggingen av seriesystemet i 2017. Andreas Andreassen ble lagets toppscorer (13 mål).

Moss FK 2:

Endte opp på 6. plass i 4. divisjon.

Gard Kristiansens menn hadde en sesong med varierende resultater, men avsluttet sterkt med fire seire på fem kamper, deriblant mot Sprint-Jeløy 2. En overraskende 7-0 seier mot serievinner Råde var også en av de klare høydepunktene.

Sprint-Jeløy 2:

Endte opp på 11. plass i 4. divisjon.

En tøff sesong for rekruttlaget til Sprint. Særlig starten var skuffende. Måtte spille syv kamper før de kunne notere seg sin først seier (6-0 mot Kambo). Kun én seier på bortebane, men langt sterkere hjemme. Der vant de blant annet mot serietoer Rakkestad.

Kambo IL:

Endte opp på 13. plass i 4. divisjon.

Anders Juliussens Kambo endte til slutt opp på en skuffende nestsisteplass i årets sesong. De tapte blant annet mot tabelljumbo Tronvik, men noterte seg også med en meget sterk hjemmeseier mot Selbak. Ishaq Segtnan var en av profilene denne sesongen, og endte opp med syv nettkjenninger.

Tronvik:

Endte opp på 14. plass i 4. divisjon.

Kun 12 poeng på 26 kamper og -57 i målforskjell sier det meste. Klart sisteplass for laget fra Jeløy. Slapp inn hele 103 mål i serien i år. Vant kun to kamper (3-2 mot både Borgar og Kambo).

Sprint-Jeløy 3:

Endte opp på 3. plass i 5. divisjon, avdeling 2

Endte opp med samme peongsum som Begby på 2. plass, men havnet bak på grunn av målforskjell. Slapp inn hele 51 mål på 22 kamper. Ubeseiret på hjemmebane, der de blant annet vant 3-1 mot serievinner Torp.

Sprint-Jeløy 4:

Endte opp på 1. plass i 6. divisjon, avdeling 2

Et lite lyspunkt i årets sesong for mossefotballen. Serievinner med 43 poeng på 18 kamper og best målforskjell i avdelingen. Kun tre serietap i år. Det fjerde tapet kom i KM-finalen mot Sarpsborg FK 2 (7-1).

Ekholt BK:

Endte opp på 9. plass i 6. divisjon, avdeling 2.

Etter bare 11 poeng på 18 kamper, endte de på en delt sisteplass sammen med Korsgård, men med bedre målforskjell. Gresvik 2 måtte trekke laget sitt fra avdelingen.

Rapid Athene:

Endte opp på 4. plass i 7. divisjon, avdeling 2.

Sesongens største seier kom mot byrivalen Eika (9-1). Scorte dobbelt så mange mål som de slapp inn på hjemmebane. Tapte blant annet hjemme mot Rygge 2 - Rygge-lagets eneste borteseier i år.

Eika Krapfoss:

Endte opp på 6. plass i 7. divisjon, avdeling 2.

Tapte hele 11-0 i sesongavslutningen mot Ås 2, men hadde flere gode resultater underveis i sesongen, blant annet en 5-2 seier mot serietreer HSV 3.

Utenfor bygrensene er det verdt å nevne Råde, som vant årets 4. divisjon og Obos-cupen.

Tallene er hentet fra Norges Fotballforbunds hjemmesider.

Mer fra Dagsavisen