Nyheter

Nå skal Emma opereres i USA

Etter at Moss Dagblad skrev om CP-rammede Emma (2,5), har foreldrene samlet inn nok penger til å gi datteren operasjonen hun trenger.

Det er Emmas far, Damon Andersen, som forteller at familien nå har nådd innsamlingsmålet på 460.000 kroner. Dermed har de råd til operasjonen som deres amerikanske lege mener datteren trenger for å kunne gå på egen hånd.

Over all forventning

– Artiklene i Moss Dagblad førte til at nettstedet bidra.no og TV 2 fanget opp saken. Vi fikk spredd budskapet over hele landet om at vår datter kan bli frisk ved å bli operert av dr. Park, som er verdens mest anerkjente lege på dette feltet. Givergleden har vært over all forventning. Vi er veldig takknemlige for all positiv oppmerksomhet og økonomiske bidrag, sier Andersen.

Emma lider av spastisk diplegi, en form for cerebral parese som gjør at musklene fra knærne og ned ikke fungerer. Hun kan ikke stå uten støtte eller gå uten hjelp.

– Vi har trenet henne hardt 4–6 timer hver dag, og nå er det viktig at hun blir operert før hun utvikler dårlige vaner som fører til at hun aldri greier å gå normalt, sier faren.

Les også: Håper Emma (2,5) en dag kan gå

Et nytt håp

Rikshospitalet har tidligere avslått familiens ønske om operasjon for datteren, men har lagt opp til en ny vurdering i september.

– Da ville det vært for sent å få en henvisning til USA, og vi kunne ikke ta sjansen på å droppe operasjonen i USA bare for å få enda et nei her i Norge, sier Andersen.

Familien reiser til USA 6. november. Emma skal opereres 10. november. Deretter blir det en rehabiliteringsperiode på tre uker, hvor Emma blir fulgt av helseteamet i St. Louis. Hun må ha daglig fysioterapi og trening.

– Når vi kommer hjem igjen, får vi oppfølging fra norsk helsevesen, men vi må likevel belage oss på en ganske stor egeninnsats. Men det viktigste er at det nå er tent et nytt håp for framtida til jenta vår, sier Andersen.

Les også: Kamp mot klokka

Mer fra Dagsavisen