Nyheter

Seier til politikerne

Etter fjorårets sviende tap, var det de folkevalgte som vant årets bowlsturnering. Med god hjelp fra den eldre garde.

Bilde 1 av 4

Latteren satt løst da et knippe folkevalgte møtte beboerne ved Skoggata bo- og servicenter og frivillige fra Eldreliv til bowlsturnering i går. Varaordfører Benedicte Lund (MDG) fikk tidlig inn et vellykket kast, og stjal noen poeng til stor fornøyelse for sitt eget lag. Til stede var også ordfører Tage Pettersen (H), Hanne Tollerud (Ap), Sindre W. Mork (V) og Hallvard Sand (KrF), med Anne Bramo (Frp) som heiadame.

Høy temperatur

Pettersen la ikke skjul på at han møtte tøff motstand i turneringen.

– Det er en utfordring, for disse spiller jo mer enn oss. Men det er gøy med en utfordring, sier Pettersen.

Siden politikerne tapte turneringen i fjor, har det ifølge Pettersen ikke blitt mye tid til trening. Men konkurranseviljen var fortsatt på topp.

– Vi går for seier, men jeg er ingen dårlig taper, sier Pettersen smilende.

Til slutt var det de folkevalgte som stakk av med seieren. Begge politikerlagene kom til finalen, men Benedicte Lund og Sindre Mork ble kronet til årets vinnere, for anledningen godt hjulpet av to representanter fra den eldre garde.

Populært tilbud

Bowls er en sport fra Storbritannia hvor spillerne skal rulle asymmetriske kuler mot en mindre målkule. Mangelen på symmetri gjør det vanskelig å treffe, på tross av de lange, flate teppene på taket av Skoggata bo- og servicesenter.

Jorstein Bakke (68) var en av de mange eldre som hadde møtt opp for å spille mot de folkevalgte i går. Han endte til slutt på vinnerlaget, men etterlyser større lokaler å spille i. Aktiviteten på senteret er tidvis høy, mener han.

– Det er ikke bare de eldre som spiller, sier Bakke, med henvisning til det aktive bowlsmiljøet i Moss.

Godt forberedt

Ifølge Therese Lerstad i Moss Eldreliv er bowls en god aktivitet for eldre, samtidig som det innbyr til sosialisering.

– Bowls er en lavterskelaktivitet. Man kan både sitte og stå når man spiller og trenger verken styrke eller forhåndskunnskap om spillet. I tillegg trener det øye-hånd-koordinasjonen og balansen, sier Lerstad.

I motsetning til Pettersen, var de eldre godt forberedt til turneringen.

– Vi spiller bowls opptil tre ganger i uka, enten på Nøkkeland eller her, sier Lerstad.

Eldreliv inviterte politikerne til turnering for første gang i fjor, og regner det nå som en fast tradisjon og en fin avslutning før sommeren. Til tross for at både unge og gamle måtte gå slukøret hjem i går, blir det ifølge Lerstad lagt opp til revansje allerede neste år.

Mer fra Dagsavisen