Nyheter

Avviser Flexx-ordning i Moss

KOLLEKTIVT: Søndre Jeløy Vel godtar ikke forslaget om å sette inn såkalte Flexx-busser på Framnes.

Som Moss Dagblad skrev tidligere denne uka, krever Søndre Jeløy Vel at det gamle rutetilbudet på Framnes tilbakeføres. Etter omleggingen til metrobusser i høst, må flere eldre ta taxi fordi det ikke lenger går busser i helgene. Fylkesvaraordfører Siv Jacobsen (Ap) har oppfordret velforeningen til å be Østfold Kollektivtrafikk (ØKT) om å sette inn såkalte flexx-busser på ruta. Flexx-ordningen er allerede i bruk i Sarpsborg, og innebærer at brukeren bestiller en minibuss på døra til prisen av en vanlig bussbillett.

Det er ikke en nok god løsning, mener nestleder Svein Gjermundnes i Søndre Jeløy Vel.

– Foreløpig er det så mye usikkerhet rundt dette at vi ønsker oss bussrutene fra før Metrobussene tilbake.

En av bekymringene til Gjermundnes er at det ikke vil settes opp flexx-busser i helgene når mangelen på kollektivtilbud er størst.

Dyrere i helgen

Østfold Kollektivtrafikk (ØKT) har tidligere bekreftet overfor Moss Dagblad at det er mulig å sette opp en flexx-ordning også i Moss. Det avhenger imidlertid av at kostnadene ikke blir for høye, sier trafikksjef Lars Erik Haug.

– Alt er mulig, men det betinger at det finnes midler og en villighet til å satse på det. Dersom det kommer en forespørsel, vil vi vurdere det opp mot kost og nytte, sier Haug.

Haug kan ikke si hvor mye en slik ordning vil koste, men forteller at det generelt er dyrere å kjøre i helgene enn ellers.

Lite miljøvennlig

Gjermundnes i velforeningen synes det er underlig at kollektivtilbudet ikke står høyere på prioriteringslista til mossepolitikerne.

– Hvordan de miljømessig kan forsvare dette, er også merkelig. Jeg trodde kommunen ønsket å være en miljøby. Da er jo ikke økt taxi/bil/flexx-buss løsningen. Økt kollektivtilbud er svaret i alle byer, men ikke i Moss, sier han.

Mer fra Dagsavisen