Nyheter

Kan bli nytt mottak her

Det gamle overnattingsstedet foreslås av kommunen som nytt flyktningmottak.

Av Marie de Rosa

Rådmann Bente Hedum og daglig leder Bengt Olimb i MKEiendom har allerede spilt inn nedlagte Grindvold skole som mulig mottakssted for flyktninger til Fylkesmannen i Østfold. Nå legger de to nok et forslag på bordet. I et brev sendt til Fylkesmannen i går, trekker Olimb fram det forlatte bygget «Knausen» på Jeløy, like ved Orkerød sykehjem. Tidligere ble Knausen blant annet brukt til overnatting for tilreisende sykepleiere, men står i dag tomt ettersom det er vedtatt revet i forbindelse med utbygging av nye demensboliger.

«Brainstorming»

– Vi har spilt inn bygninger som for tida ikke er i bruk, og som eventuelt kan være egnet. Begge bygninger er i dårlig forfatning, og må i så fall settes i stand før bruk. Det er viktig å si at dette er ledd i en «brainstorming» og at vi ikke har bundet oss til å stille disse til rådighet, blant annet fordi dette ikke er avklart politisk. Så er det sånn at vår kommune, som alle andre i disse dager, selvsagt vil bidra til å løse de utfordringer landet nå står overfor, sier Hedum.

Bygget kan huse anslagsvis 50 personer dersom det legges opp til køyer i to- og firemannsrom, skriver Olimb i brevet. Ifølge Olimb må det pusses opp i minst tre måneder dersom det skal bli tatt i bruk under normale omstendigheter. Blant annet må overflater pusses opp, teknisk anlegg gjennomgås og branntiltak oppgraderes, skriver han.

Tilbyr internat

Også Frelsesarmeen har sagt seg villige til å bidra i dugnaden med å finne ledige lokaler og kan stille gjesteinternatet sitt på Framnes på Jeløy til disposisjon ved behov. Internatet har plass til mellom 50 og 100 personer og brukes i dag til kursvirksomhet.

– Vi har ikke tilrettelagt for å ta imot flyktninger, men har kartlagt hva vi har tilgjengelig dersom det skulle trengs. Vi har imidlertid ikke lovet bort noe og det handler også om ressurser, sier korpsleder Christian Eilertsen, som foreløpig ikke har fått tilbakemelding fra kommunen.

Mer fra Dagsavisen