Nyheter

Arrangerer øyas første triatlon

Lørdag inviterer Tronvik Vel og Refsnes Vel til Jeløys første triatlon med påfølgende aktivitetsdag på Tronvikstranda.

Tronvikstranda er en Blått Flagg-strand og det kreves derfor at det finnes arrangementer der.

– Vi ble kontaktet av Cecilie Kildahl i Moss kommune som lurte på om vi hadde noe. Vi ønsket ikke å knytte noe til St. Hans som allerede er så stort, så da ble det en aktivitetsdag, forteller Kari Jenseg, leder av aktivitetskomiteen i Tronvik Vel.

Dagen ble en suksess i fjor med mange oppmøtte, og gjentas i år, men med en ny vri.

– I forbindelse med stranddagen på lørdag tok Refnes Vel initiativet til at vi i samarbeid kunne arrangere en triatlon, som også blir det første her på Jeløy.

En utfordring

Triatlonen Jeløy Challenge starter med en svømmetur fra Tronvikstranda til moloen på Refsnes. Her skal det videre sykles ni kilometer til fotballbanen på Tronvik, før det hele avsluttes med en løpetur på fire kilometer gjennom Alby.

– Det er gratis å delta, og vi gjennomfører dette uten startnummer og premieutdeling. Det startes en klokke, men det er ikke en offisiell tidtaking. Hovedpoenget er å utfordre seg selv og ha det gøy, sier Jenseg.

Sykkel og eventuelt skift må selv medbringes og på forhånd plasseres på bytteplassene. Hjelm er også påbudt.

For liten og stor

Nevnte triatlon henvender seg til ungdom og voksne, men også barna skal få teste sine krefter. I en minitriatlon skal de svømme ut til brygga på Tronvik, samt sykle og løpe en kort runde i nabolaget.

Etter Jeløy Challenge møter alle som vil delta på Tronvikstranden for en aktivitetsdag. Her blir det blant annet besøk av Elias-båten, akvarium på stranden, stands, kiosksalg og konkurranser.

– Det var mange som var med i fjor, og jeg regner med at så lenge været holder seg som det er nå, vil det bli fullt hus, eller full plen, her på lørdag, sier Jenseg.

Mer fra Dagsavisen