Nyheter

– Alle må juble!

Forfatter Jon Michelet gjester Sommerbåten når den legger til i Moss. Han mener det er viktig at mossefolket dukker opp og jubler ved kaia.

NRKs sommerbåt ventes å legge til kai i Moss klokka 13.00 fredag. Båten hilses velkommen av ordfører Tage Pettersen og Kaptein Rødskjegg.

Forfatter Jon Michelet vil også delta i programmet og fortelle om sitt forhold til Moss og livet ved sjøen.

– Alle i Moss må komme til kanalen og juble for Sommerbåten og for byen. Til og med alle fjortisene må komme og juble; de kan jo komme på TV, sier Michelet.

Han forteller at han har fulgt Sommerbåtens reise, og at det er livet på kaia som skaper mye av programmet.

– Jeg tror mange både vil og bør få med seg dette. Det er stor entusiasme rundt programmet, og vi må vise fram byen vår.

Store muligheter for Moss

Før forfatterkarrieren gikk Michelet selv på styrmannsskole og jobbet som sjømann. Han viser stor interesse for Moss og sjølivet og mener at framtida kan bringe mye spennende til Moss. Både på grunn av byens beliggenhet og planer for utbyggelse.

– Moss har gode muligheter til å bli en sjøby. Det finnes store, fine planer for Moss. Med åpningen av Peterson-området og Verket, og planene for å bygge ut havna i ferjeleiet har byen et stort potensial, sier Michelet.

– Man behøver jo ikke å være enig med meg, men jeg mener at Moss har en fordel i å være den første byen du kommer til fra Oslo når du reiser på havet.

Framtidig sjøby

Michelet brenner for utviklingen av Moss, og mener det er viktig å bruke anledningen til å vise fram byens potensial til resten av landets befolkning.

– Selv om jeg nå er forfatter er sjølivet fremdeles en stor del av det jeg skriver om. Når jeg da får en mulighet til å snakke om Moss som sjøby, kan jeg ikke la være å benytte meg av den, sier Michelet.

Folkefest i kanalen

På fredag vil lokale aktører holde stands og det blir underholdning og aktiviteter på Alphabrygga fra klokka 12. Moss kommune oppfordrer alle som bor på Bryggekanten og i nærheten av Alphabrygga til å flagge denne dagen, som også er en offisiell flaggdag i Moss. Sommeråpent sendes direkte på NRK1 klokka 21.30-22.30. Samtidig som det ønskes ro i området under innspillingstiden, oppfordres alle mossinger til å ta turen. Sommerbåten forlater Moss lørdag formiddag klokka 11.15, og det ønskes at mange møter opp for å vinke farvel.

Mer fra Dagsavisen