Nyheter

Pensjonistseier

Det var stort oppmøte da Frivilligsentralen arrangerte bowls-turnering mellom lokale pensjonister og politikere.

Bilde 1 av 4

Røde, gule og grønne kuler på 700 gram hver ruller bortover de langstrakte, blå teppene på Skoggata bo- og servicesenter. Praten sitter løst mellom pensjonistene og politikerne som i tur og orden forsøker seg på et par prøvekast før den store bowls-turneringen. Koordinator for Moss Eldreliv, Ingvild Vatne, er storfornøyd med oppmøtet og forsøker iherdig å få roet ned forsamlingen for å dele inn i lag.

– Som du hører, er det ganske god stemning her, bowls er veldig populært blant pensjonistene. Vi kjøpte inn dette bowls-settet rundt juletider og ser nå at vi har behov for å utvide det populære tilbudet ut mot høsten, forteller Vatne.

Høy snittalder

Bowls er et boccialignende kulespill med røtter tilbake til England hvor det er om å gjøre å kaste rundt den hvite plankebiten på banen. De siste to årene har samtlige kommuner i Østfold arrangert bowls for eldre.

– Den eldste spilleren vår, Marie, er 96 år gammel. Hun er veldig flink og spiller sittende. Det er nettopp muligheten til å velge om man vil stå eller sitte under spillet som gjør bowls til en inkluderende lavterskelsport for eldre, forteller koordinatoren.

Pensjonist Ragnar Amundsen (89) holder vanligvis til på eldrehjemmet på Nøkkeland, men hadde tatt turen inn til Moss for å spille bowls i går.

– Jeg har spilt her et par ganger før og synes det er veldig artig. Det blir morsomt å spille mot politikerne. Det er jo ikke så ofte at jeg ser dem samarbeide på tvers av partiene. På tross av det, skal mitt lag, Kambolaget, selvfølgelig vinne over politikerne, smiler han.

Hoppende ordfører

Det er ikke bare pensjonistene som koser seg, også politikerne later til å ha det hyggelig og lar seg rive med i spillets gang. På et tidspunkt hopper ordfører Tage Pettersen ivrig opp og ned mens han jubler over et godt kast.

– Dette er et veldig engasjerende spill! Jeg har prøvd både bowling og curling, men dette var nytt for meg. Det ser ut til å være til stor glede for oss alle, sier han.

Pettersens motkandidat til ordførerstillingen i høstens kommunevalg, Hanne Tollerud (Ap), er minst like engasjert.

– Klart det er hyggelig å møte seniorene på en arena hvor vi kan prate og kose oss og hvor eldrebølgen og politikk ikke står i fokus, forteller Tollerud.

De andre politikerne til stede, Anne Bramo (Frp), Halvard Sand (KrF), Tomas Colin Archer (Ap) og Gunnar Richter Johansen (Ap), var enig med sine kollegaer og så ut til å more seg med spillet. Under spillet kom de med oppmuntrende tilrop til hverandre og samarbeidet godt. Tross godt samarbeid på tvers av partiene, var det altså pensjonistlaget til Amundsen som gikk av med seieren.

Mer fra Dagsavisen