Nyheter

50 kan miste jobben

- Stemningen er utvilsomt noe dyster, sier Ragnar Janitz.

Han er klubbleder ved Skanem Moss AS. I går morges innkalte han til klubbmøte for å orientere om styrets planer om å selge den tradisjonsrike emballasjefabrikken i Rabekkgata.

- Vi frykter at styret beslutter å selge oss til en svensk konkurrent, og i så tilfelle er det sannsynlig at bedriften i Moss blir nedlagt. Det betyr at 50 ansatte mister arbeidet.

- Er det satt av noen tidsplan for en eventuell overtakelse?

- Nei. For øyeblikket er det forhandlinger på gang med en mulig kjøper, og våre eiere i Stavanger holder kortene tett til brystet, sier Janitz.

 

Norges eneste

Det svenske selskapet Emballator Ulricehamns Bleck AB er en viktig konkurrent for Skanem Moss, og Gunnar Lindberg er administrerende direktør. Han bekrefter at de vurderer å kjøpe Skanem Moss.

- Vi er i samtaler med eierne av Skanem Moss, og det er mulig at vi kommer til å kjøpe bedriften.

- Hva er intensjonen med et slikt oppkjøp?

- Dette er en del av strukturrasjonaliseringen innen denne bransjen, og Skanem Moss har visstnok hatt dårlig inntjening over tid.

- Så dere kjøper i tilfelle for å legge ned en konkurrent?

- Ja, det er vel ikke feil å si det slik, sier Gunnar Lindberg. Men han understreker at det ikke er satt noen tidsplan for en mulig overtakelse.

Skanem Moss (som tidligere var kjent som Foblik, Noblikk og Noblikk-Sannem) er Norges eneste blikkemballasje-fabrikk. Åtte ansatte ble sagt opp tidligere i høst, og selskapet har nå 50 ansatte. Ved årsskiftet 1990/1991 kjøpte Stavanger-gründeren Ole Rugland aksjene i Noblikk. Han eide Skandinavisk Emballasje og Noblikk ble omdøpt til Skanem Moss AS.

 

Styrket euro

Omsetningen i 2014 blir sannsynligvis rundt 90 millioner. Og driften har i flere år gått med underskudd.

De siste årene har malingfabrikkene Jotun og Gjøco vært de største kundene til Skanem Moss.

I 2014 har euroen styrket seg, noe som har svekket bedriftens resultatet. Skanem Moss AS kjøper årlig ca. 4.000 tonn blikkplater fra Tyskland.

Mer fra Dagsavisen