Knut Dahl, eiendomsmegler og partner i Boa Eiendomsmegling i Moss, forteller om en uvanlig god sommer i boligmarkedet.

Rekordhett boligmarked

Fra å være en av årets roligste måneder, har juli blitt en av de travleste for eiendomsmeglere i Moss. Mange boliger selges langt over takst.

 

Til tross for at juli pleier å være en rolig måned på boligmarkedet, har flere av byens eiendomsmeglere i år satt omsetningsrekord i sommermåneden. Boa Eiendomsmegling i Moss har solgt 30 objekter bare i juli. Det er sju flere enn samme periode i fjor.

– Dette er den beste julimåneden vi har hatt så langt, forteller eiendomsmegler Knut Dahl i Boa.

Dahl er usikker på hva som ligger bak den voldsomme interessen, men tror boligpresset i større byer gjør at flere velger å flytte til mindre byer som Moss.

En halv million over takst

– I tillegg flytter flere tidligere mossinger tilbake for å få mer plass. Dermed er det flere kjøpere i markedet og prisene drives opp, forteller han.

Samtidig gir det lave rentenivået nye muligheter for boligkjøpere.

– Det bidrar til romslig økonomi og større kjøpekraft, sier Dahl.

Også daglig leder Jeanette Hornsletten i DNB Eiendom i Moss tror rentenivået har mye å si for pågangen. En av boligene DNB solgte i juli, gikk 550.000 kroner over takst. Interessen var unormalt stor, forteller Hornsletten.

– Årsaken er at det nesten ikke legges ut noe nytt. På visningen av denne leiligheten kom det nærmere 30 personer og vi hadde fire budgivere. Det er ikke normalt for Moss å være, sier hun.

I motsetning til Boa, har DNB opplevd en nedgang i antall solgte bruktboliger i juli, på tross av stor pågang på de boligene som er lagt ut for salg.

– Boligkjøperne har ikke tatt ferie. De boligene vi har ute, er det større rift om. Interessen er der, men tilbudet er for lite i forhold til etterspørselen. Mange sitter på vent og vil kjøpe bolig, men det er ikke mye å kjøpe, sier hun.

Halv pris i Moss

I Meglergaarden har juli gått fra en rolig måned til den beste hittil i år.

– Selv om juli er en feriemåned, har vi omsatt en bolig per dag og det settes rekorder omtrent hver uke. Vi nyter godt av nærheten til Oslo og utbyggingen av jernbanen. I tillegg er det flere spennende områder under utvikling i Moss, blant annet Verket, sier eiendomsmegler Bjørn Erik Thorbjørnsen.

Det samme er tilfellet for Privatmegleren i Moss. Sammenliknet med fjoråret, har økningen i julisalget vært på 25 prosent, forteller eiendomsmegler Eirik Reinnel. Likevel er snittprisen i Moss nesten halvparten av snittprisen i Oslo. Det kommer ikke til å vare, tror Reinnel.

– Dette er starten på gode år for dem som skal selge bolig. Jeg tror prisene kommer til å øke enda mer, og at Moss vil utvikle en høyere pris enn andre byer i Østfold fordi vi ligger nærmere Oslo, forteller han.

Heller ikke august kommer til å bli en rolig måned, spår Hornsletten i DNB Eiendom.

– Mange har tid til å planlegge og sette i gang salget nå, og vi ser at flere venter til august, sier hun.