Tidligere MFK-kaptein Christian Michaelsen er ikke overrasket over at NFF foreløpig ikke har noen indikasjoner på kampfiksing i en MFK-kamp. Her i aksjon mot Molde. FOTO: CORNELIUS POPPE/NTB SCANPIX

Fant ikke tegn på fiksing

KAMPFIKSING: Norges Fotballforbund (NFF) har foreløpig ingen indikasjoner på at oppgjøret mellom Moss FK og Aalesund var fikset.

Fotballforbundet valgte å undersøke kampen fra 2006, etter at den tidligere fotballagenten Knut Høibraaten kom med anklagelser om at resultatet ble fikset på.

Han hevder i sin nye bok at han fikk en forespørsel om å «kjøpe tre-fire spillere på Moss for 800.000 kroner». Dette fra en mann som skal ha representert en organisasjon fra Malaysia, som fikset utvalgte fotballkamper.

Høibraaten hevder videre at han takket net til tilbudet, men sier til VG at han er overbevist om at personen fikk noen andre til å gjøre jobben i stedet. Kampen endte 0-5 til Aalesund.

 

Les også: NFF har koblet inn politiet

 

Ingen anmeldelse

Ifølge NFF har Aalesund ingen kjennskap til at kampen skal ha vært fikset. Det samme gjelder Moss FK, men klubben har likevel dannet en kontrollkomité som jobber med å innhente informasjon fra personer tilknyttet laget da kampen ble spilt i 2006.

- Hittil har ikke Moss identifisert noen personer som skal ha vært med på noe av det anklagene går ut på, forteller Yngve Haavik, kommunikasjonsdirektør i NFF.

- Det er ingen indikasjoner på kampfiksing så langt. Overhodet ikke, legger han til.

NFF utelukker ikke at det kan komme ny, relevant informasjon som kan endre bildet helt, men foreløpig ser det altså ut til at Moss FK og dets spillere har sitt på det rene.

Forbundet har likevel tatt saken svært alvorlig. De har også orientert politiet om at de ser nærmere på anklagene, men de har per nå ikke kommet med noen anmeldelse.

- For at det skjer må det være indikasjoner på at noe ulovlig har skjedd, men så langt kan vi ikke se at det er tilfellet, sier Haavik.

 

Bør få konsekvenser

Det overrasker ikke daværende MFK-kaptein Christian Michelsen, som var én hjemmelagets spillere i den aktuelle kampen.

- Det er helt som forventet. Jeg har hatt null tro på dette helt fra første stund, sier han.

Han synes saken har blitt blåst ut av proporsjoner.

- Det er rart at en person skal få så mye publisitet, bare for å spre et rykte, sier han og legger til at han likevel har forståelse for at NFF har valgt å ta beskyldningene på alvor.

Samtidig mener Michelsen at Høibraatens antydninger i boka bør få konsekvenser.

- Hvorfor venter han så lenge før han sier noe, hvis det har skjedd kampfiksing? Jeg synes det er like alvorlig å pøse ut slike påstander, som om det faktisk skulle ha skjedd.

Det har ikke lyktes Dagsavisen Moss Dagblad å få en kommentar fra Knut Høibraaten til saken.

kenneth.stensrud@dagsavisen.no