Åpen barnehage får bli i sentrum

- Etter politisk press har Moss kommune snudd, og funnet nye lokaler til Åpen barnehage i Moss sentrum, sier Øivind Tandberg-Hanssen (SV). .

Uten at politikerne i Moss ble informert, bestemte administrasjonen seg for å flytte Åpen barnehage fra Skarmyra i sentrum til Bassenget på Jeløy.

Protester

Dette førte til sterke protester, og nå viser det seg at barnehagen får plass i Skoggata 24; i bygningen der Skoggata bo- og servicesenter holder til. Det blir gjenåpning av den åpne barnehagen mandag 16. september.
– Som utvalgsleder for skole og oppvekst i Moss kommune, ble jeg opprørt over beslutningen om å flytte den åpne barnehagen fra sentrum til Jeløy. Dette er en politisk beslutning, og det er fortsatt politikerne i Moss har beslutningsrett fram til årsskiftet. Prosjektrådmann Hans Reidar Ness kan ikke flytte en barnehage, uten at dette først er politisk behandlet.
   Når Nye Moss kommune blir etablert i januar neste år, vil det nye kommunestyret overta styringen, sier Øivind Tandberg-Hanssen (SV). Sammen med leder for helse- og sosialutvalget, Irene Hetmann Landgren (Ap), tok han saken opp med med administrasjonen. Men fikk da beskjed om at flyttingen var en del av større kabal når det gjelder sammensmelting av Moss og Rygge til én kommune.

– Glapp litt

– Jeg oppfattet at det er mitt mandat å kunne flytte Åpen barnehage til et annet sted i Moss, og regnet med å ha ryggdekning for dette. Men jeg forstår at dette kan diskuteres, sier prosjektrådmann Hans Reidar Ness.
Han innrømmer at det glapp litt i prosessen med å involvere både brukere, ansatte og politikere. Nå er han mest glad for at det er kommet til en løsning ved at Åpen barnehage fortsatt får tilhold sentralt i Moss sentrum.

- Vi er positive

Pedagogisk leder Ann-Katrin Berget i Åpen barnehage forteller at de ansatte er positive til en flytting til Skoggata.

- Beliggenheten er sentral, noe som er svært viktig for brukerne våre, og også for de ansatte. Vi har vært på befaring, og får nå tilgang på lyse, romslige lokaler. Vi er veldig takknemlige for all den støtten vi har fått, og for at mobiliseringen førte til at vi ikke måtte flytte til Bassenget på Jeløy, uttaler Ann-Katrin Berget. 

Åpen barnehage:

Åpen barnehage er et barnehagetilbud for barn fra 0-6 år sammen med en voksen omsorgsperson. Det er ingen påmelding eller betaling og besøkende kan være i barnehagen så lenge de ønsker innenfor åpningstiden. Personalet legger til rette for lek og aktiviteter.
Åpningstider: Tirsdag, onsdag, torsdag og fredag kl.09.00 – 13.00.