Kultur

Urban Legend med Jackson-hjelp

Omer Bhatti og Donte Jackson skaper superskurk

I den nye utgaven av «The Urban Legend», den norske tegneserien med internasjonal suksess, møter vi superskurken Suburban Myth. Skurken er skapt av Norske talenter-dommer, artist og venn av Jackson-familien, Omer Bhatti og nevøen til Michael Jackson, Donte Jackson.

Josef Yohannes, som er mannen bak, «The Urban Legend» har kjent Omer Bhatti lenge, men det var først nå vennskapet førte til et samarbeid på tegneseriefronten.

– Han har vært med helt fra starten av og likte serien. Jeg ga ham en liten bunke blader som han så tok med seg til Donte Jackson. Omer kan mye om superhelter og er en stor tegneserieentusiast. Omer og Donte Jackson har laget en skurk som setter Urban Legend på prøve, sier Josef Yohannes til Dagsavisen.

USA-suksess

Yohannes har hatt stor suksess med tegneserien som også kan følges i USA Today. Men nå hadde han lyst til å utvide universet litt.
– Akkurat i den perioden så jeg etter nye samarbeidspartnere for sesong to av tegneserien min. Omer og Donte viste stor interesse og hadde veldig god kunnskap om tegneserier. De har vært tegneserieentusiaster siden barndommen og er eksperter på Marvel- og DC-universet, så det falt veldig naturlig for meg å spørre dem om de hadde lyst til å lage en superskurk for tegneserien min. De hadde de, forklarer Yohannes.

###

Ny superskurk tegnet av NewTasty.

Suburban Myth

The Suburban Myth har ingen superkrefter, men er Capital Citys rikeste mann og han følte at det var hans skjebne å være Urban Legend i dag. Men berømmelse og makt kommer i veien. Misunnelse og egoisme er det motsatte av hva Urban Legend står for. Omer Bhatti er fornøyd med figuren sin.
– Siden jeg har fulgt The Urban Legend fra starten av, var det viktig for oss ikke å forhaste oss med å lage noe, men heller sørge for å skape noe som virkelig passet inn i universet, og som samtidig var sann mot den historien Josef ønsker å fortelle. Da tanken om å lage en konkurrent som var ganske lik The Urban Legend dukket opp, gikk alt ganske fort, og Suburban Myth ble skapt. Vi brukte The Urban Legend som inspirasjon for å skape Suburban Myth, med tanke på navnet, drakta og kampsportevner. Akkurat som The Urban Legend, ønsker Suburban Myth å være en helt og redde byen fra kriminalitet, men det som skiller dem er intensjonen som ligger bak. Vi er kjempefornøyde med resultatet og gleder oss til at vi nå kan dele det med verden, sier Omer Bhatti i en uttalelse.

###

Nytt nummer.

Historien om Suburban Myth er et dobbeltnummer i butikken nå. I februar skal Urban Legend så til Oslo for å rydde opp.
– Jeg tror det er første gang en superhelt besøker Oslo, sier Yohannes som også har gitt ut hele første årgang i bokform.

Les også:

Urban Legend til Afrika

Mener i-land utøver rasisme

Norske Mandela-ambassadører

Norsk superhelt ut til millioner

Mer fra Dagsavisen