Syr alle klærne i Norge

Mens modeller bar levende hvite duer i salen, utmerket Mari Nordén seg med sin off-schedule-vri.

Se video over

Oslo Runway byr på smakebiter fra både kjente og mindre kjente designere. En som utmerker seg er Mari Nordén som produserer alt i Norge.

Mens de fleste norske designerne som viser på Oslo Runway har valgt tradisjonelle catwalkvisninger har kunsthåndverkeren Mari Nordén valgt en såkalt off-schedule-vri i år: å la modellene mingle i pausen sammen med publikum. Oppmerksomheten lot ikke vente på seg når de flotte modellene med digre blomstekranser i håret vandret rundt iført by Mari Nordéns romantiske sommerkjoler med digre blomstertrykk.

Les også: Fan av Posh Spice

Se video: Mote-Norge samlet på Aker Brygge

Norge

Tekstilindustrien er en miljøversting og det legger stadig større press på motebransjen for å de største aktørene til å tenke nytt i forhold til produksjon og arbeidsforhold. Mari Nordén, som etablerte seg i 2012 som et øko-vennlig motekonsept, velger å produsere alt i Norge. Foreløpig klarer hun seg med en person som syr, men skulle etterspørselen bli enorm vet hun råd:

 Da får jeg bare ansette flere, eventuelt åpne en stor systue i noen nedlagte lokaler på steder der folk trenger jobb, sa den unge designeren til Dagsavisen onsdag ettermiddag.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Blant høydepunktene på Oslo Runways åpningsdag var Cathrine Hammel og by Timo. Hammels måte å kombinere edgy med feminint og funksjonelt gjør at hun makter kunststykket å være både anvendelig og fashion-forward. Hennes nye kolleksjon gikk i mørke blåtoner, rust og hvitt med innslag av gull og gult. Plaggene viste mye hud, men på en tildekket måte der flortynne kjoler over minimale topper og lange skjørt overlot akkurat nok til fantasien og en stroppløs buksedress ble selve prikken over i’en. 

Les også: Samler motebransjen

Se video: Norsk motes framtid

Duer

ByTimo hadde igjen valgt blomster som gjennomgangstema. Stilen var signatur-romantisk med kjoler i alle lengder og fasonger med flagrende slep, og jakker i kimonosnitt over vide bukser. Ikke minst smeltet de alles hjerter med moteukas foreløpig vakreste styling: modeller som bar levende hvite duer.