Øya-aktuell rapper slapp ut av fengsel – men ikke inn på festival

Den britiske grimeartisten J Hus slapp ut av fengsel – men får ikke komme inn på Wireless-festivalen, der han skulle opptrådt til helgen. Neste måned er han booket til Øya.

«Grunnet uforutsette omstendigheter, vil ikke J Hus lenger opptre», meldte London-festivalen på Twitter tirsdag.

J Hus skulle vært å se på Wireless lørdag, samme dag som Stormzy og Migos. Inn i J Hus' plass på tidsskjemaet hopper istedet rapperne Krept & Konan.

Momodou Jallow, som er J Hus' egentlige navn, ble arrestert 21. juni for å ha vært i besittelse av en kniv. Han slapp ut denne uken mot en kausjon på drøye en million kroner, men må møte i retten 20. juli. Han er pålagt å holde seg unna flere områder i London, melder NME.

Les også: – Festivalene er under press

Kniv i bilen

Etter en drapsbølge med kniv i den britiske hovedstaden har politiet trappet opp ransakinger på gateplan. En sivil politibil skal ha stoppet rapperen, selv ute på kjøretur, og politiet fant en kniv i bilen.

J Hus har gjort det skarpt etter slippet av fjorårsdebuten «Common Sense», som innbragte ham nominasjoner til Mercury-prisen og Brit Awards. Han vant NMEs albumpris og Mobo-pris for singelen «Did You See».

I november i fjor opptrådte J Hus for et utsolgt Rockefeller , dit norgesdebuten ble flyttet fra den mindre scenen John Dee etter det utestedet kaller «enorm etterspørsel». Og 11. august skal han etter planen bli å se på Øyafestivalens amfiscene. Festivalen kaller ham «et av de heiteste britiske navnene».

(NTB)