Nye takter

Kaizers Orchestra skal ut på europaturné

Byene er foreløpig ukjent. Bandet ber fansen gjette, og lover premier til dem som klarer det.

Rogalands-bandet Kaizers Orchestra kunngjør på sosiale medier og egen nettside at de nå er klare for europaturné i 2024. Ti år er gått siden sist Kaizers Orchestra sto på scenen sammen.

Første stopp?

Det blir opp til fansen å finne ut av. Bandet skriver på Instagram at de vil slippe nytt et land hver dag, men hvis en av fansen finner ut hvor bandet skal spille før slippet, får de fire gratisbilletter til konserten.

Den som klarer å gjette flest konserter, vil få reise, opphold og «meet and greet» sponset av bandet.

Kaizers skriver at de kommer til å slippe hint og koder daglig på nettsiden dinegamledagererna.no.

Utsolgt i fire byer

Fredag denne helgen holder de sin første konsert på 10 år i Stavanger, og skal spille 56 helt utsolgte konserter i Stavanger, Oslo, Bergen og Trondheim foran totalt 82.000 nordmenn, ifølge VG.

Billettene ble utsolgt på én time, skriver avisen.

Etter at konsertene ble annonsert har gruppa gitt ut to nye sanger: «Dine gamle dager er nå» kom i vår, etterfulgt av «Kaleidoskophimmel» i for to uker siden.

Disse kommer nå ut på en 12-tommers singel i forbindelse med konsertene.

– Det er ubekreftet, men sannsynlig at et helt album følger etter hvert, skrev Dagsavisen musikkanmelder Geir Rakvaag nylig.

Fire spellemann

Bandmedlemmene Geir Zahl, Øyvind Storesund, Terje Winterstø Røthing, Rune Solheim, Helge Risa og Janove Ottesen kommer fra Bryne og Jæren, men gjengen startet bandet i Bergen i 1997. Debutalbumet Ompa til du dør kom i 2001, og ble solgt i hele 90 000 eksemplarer. Bandet har gitt ut en rekke album, og samleplata Greatest Hits kom ut i november 2022.

Kaizers Orchestra har vunnet fire spellemannpriser, blant dem Årets spellemann for 2012, i tillegg til en Alarmpris.

Mer fra Dagsavisen