Nye takter

Motörhead-legende død etter kort kreftkamp

Frontmannen i det legendariske rockebandet Motörhead, Ian «Lemmy» Kilmister, er død, 70 år gammel. Det opplyser bandet på sin Facebook-side.

Bilde 1 av 2

– Vår mektige, edle venn Lemmy døde i dag etter en kort kamp mot en svært aggressiv kreftsykdom, melder bandet Motörhead på sin offisielle Facebook-side.

– Vi kan ikke beskrive sjokket og tristheten. Der finnes ikke ord, heter det videre.

Den legendariske vokalisten fylte 70 år julaften. Han fikk konstatert kreftsykdommen så sent som 26. desember.

Ian «Lemmy» Kilmister var født i Burslem i Stoke-on-Trent i England, men bodde i Los Angeles. Han fikk klengenavnet Lemmy allerede da han gikk på skolen, men han påsto selv at han ikke visste hvor det kom fra, skriver BBC.

Som ung musiker var han såkalt roadie eller hjelpegutt for Jimi Hendrix. Han dannet Motörhead etter å ha fått sparken fra bandet Hawkind i 1975.

Blant dem som hyllet ham natt til tirsdag var Ozzy Osbourne, legendarisk sanger i Black Sabbath.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Jeg har mistet en av mine beste venner, Lemmy, i dag. Han vil bli dypt savnet. Han var en kriger og en legende. Vi møtes på den andre siden, tvitret Osborne.

Motörhead hadde planlagt en turné til Europa i januar, med start i Newcastle 23. januar for så å spille flere steder i Storbritannia, i Lille, Paris, Barcelona, Madrid, Genève og Basel.

(©NTB)

En hel musikkverden sørger over Lemmys bortgang, også den norske.

Norske TNTs legendariske vokalist Tony Harnell skriver at Motörhead-frontmannen gikk bort altfor tidlig.

Ozzy Osbourne mistet en nær venn.

Nyeste fra Dagsavisen.no: