Nye takter

Ungt og hjertelig

– Jeg koret bare til å begynne med men de gangene jeg kom litt lenger fram på scenen ble folk mer interesserte sier Jennifer Stephens på et kort besøk i Oslo for å fortelle om Young Heart Attack.

Gruppa som gir ut sitt første album rett over påske er altså frontet av to sangere. Hvis vi tenker etter er dette langt mer uvanlig enn vi ville tro. Det er faktisk nøkkelen til deres suksess ifølge bassisten Steven T. Hall. Han går så langt som å si at gruppa uten Jennifer ville glidd rett inn i den store rekka med guttete tungrockband.

Langt fra country

Steven T. Hall var sammen med gitaristen Frenchie involvert i Trail Of Dead på et tidlig tidspunkt før de startet Young Heart Attack sammen med den andre sangeren i gruppa Chris Hodge. Med Jennifer Stephens på plass fikk gruppa plutselig en egen identitet. De kommer fra Austin Texas en by vi først og fremst forbinder med cowboyhatter og country. Young Heart Attack er veldig langt fra en slik virkelighet.

– Slik musikk er ikke engang dominerende hjemme lenger. Likevel blir vi ikke så lett godtatt. Siden vi stort sett er blitt ignorert hjemme har vi vært mye i Storbritannia. Ambisjonene våre er litt større enn å spille i Austin hver helg. I årevis har vi vært med i band som var innrettet etter spesielle stilarter eller scener fra emo til psykedelisk rock. I Young Heart Attack er det ingen regler. Vi spiller gitarrock høyt med stor personlig frihet. Som store unger som har fått en bunke plater å bli inspirert av.

Hyllet av Turboneger

Hvor ble det av Gay Dad – en av de utallige gruppene som skulle bli det neste store ved slutten av forrige århundre? De spilte sin siste konsert for et par år siden med Young Heart Attack som oppvarmingsband. Sangeren Cliff Jones anbefalte gruppa varmt til sine kontakter i bransjen. Siden har de vært oppvarmere for noen av rockens mest brautende vesen blant annet Motorhead The Darkness og våre egne Turboneger. Da Happy Tom og Euroboy gjestet magasinet Kerrang som singelanmeldere valgte de Young Heart Attacks «Over And Over» som ukas plate. «Stor vokal og strålende gitarer» var dommen.

«Over And Over» er en gammel låt av legendariske MC5 – en dristig låt å forsøke å forbedre.

– Selvfølgelig men vi kan ikke tenke sånn. Rockeband er rockeband. Beatles Stones og Led Zeppelin begynte med å spille sanger av Chuck Berry Elvis Presley og gamle soulhelter.

– Er det noe igjen å gjøre med sånn musikk?

– Det er riktig at det er vanskelig å utrette noe nytt når en holder seg innenfor disse linjene. Av og til kommer det likevel et band med visjoner som tar musikken nye steder. Uten en sånn visjon hadde vi endt opp i ei blindgate.

– Er det noe igjen av opprøret fra de gamle heltene?

– Vi er et opprør mot dårlig musikk.

Mer fra Dagsavisen