Nye takter

Ta en sang dere kan a!

Red Hot Chili Peppers er like irriterende som fest hos naboen.

2

KONSERT

Red Hot Chili Peppers

Telenor Arena 8. september 2016

Red Hot Chili Peppers er ikke et liveband. Anthony Kiedis kan ikke synge og bandet går nærmest i veien for hverandre. I starten var salen likevel med på notene, det var jo håp om at lyden, og bandet skulle bedre seg litt utover kvelden på Fornebu, eller Oslo, som Flea kalte det. Det gjorde de ikke. Derimot var lysriggen ganske så sveisen.

Av og til kan man lure på om bandet vet hvor de er i setlista. Det høres ikke ut som de spiller samme låt. Og det er litt sånn at man bare har lyst til å rope ut; ta en sang dere kan a! Kveldens høydepunkt var da bassist Flea utropte kong Harald til en kul konge.«Talen hans rørte meg», sa han før de satte i gang med «Under The Bridge» fra albumet som fortsatt er deres beste, «Blood Sugar Sex Magik» fra 1991. Dog var det en heller slapp versjon. Også «By The Way», skapte litt kok, men ellers var det mange som fiklet med telefonen, pratet med sidemannen eller sto i ølkø torsdag kveld. Salen var dekket med tepper i den ene enden, i et forsøk på å redde de elendige konsertforholdene gymsalen på Fornebu er kjent for, og fordi det ikke var utsolgt. Det hjalp ikke stort. Særlig ikke da Kiedis skulle synge så pent han bare kan, for det er rett og sett skingrende og surt.

La gå, Red Hot Chili Peppers er et band som lever på sin energi, det er ikke musisering som har fått dem dit de er, men det holder bare ikke når bandet selv virker til dels uinteresserte, samspillet hangler og alle elementene sauses sammen til bulder og brak, ispedd ekko fra bakveggen. Dessuten er deres nest beste låter bleke kopier av deres beste. Nei, dette var skralle greier. De var kanskje hakket bedre enn Roskilde i 2007, men det var bare så vidt. Den konserten er av flere kåret til tidenes dårligste Roskilde-konsert. Det sier ikke så rent lite. Red Hot Chili Peppers er like irriterende som fest hos naboen, og leverer like ullen lyd som gjennom veggen fra samme festen.

Avslutningen «Give It Away» satte de ivrigste i litt bevegelse, men da virket det i grunn som folk hadde gitt opp og den ble et pliktløp, av både publikum og band egentlig. Dermed var det hold i rapportene, Red Hot Chili Peppers er ikke rare greiene i 2016.

Mer fra Dagsavisen