Eminem er ikke lenger hva han var.

Em var bedre før

Ikke alt var bedre før. Men Eminem var.

Nye takter

3

«Revival»

Eminem

Aftermath/Shady/Interscope

 

Det er fire år siden hans «Marshall Mathers LP II», et album som ikke var all verden. I et forsøk på å gjenerobre raptronen kunne Eminem den gangen by på allsang, rockesamples og gjester som ikke kommer fra hip hop. Nå er han her med «Revival» og med mer av det samme. Han inviterer Beyonce med på «Walk on Water». Her samples Joan Jett og Blackhearts i «Remind Me», Cranberries i «In Your Head» og Run DMC i «Heat». X Ambassadors er med. det samme er Skylar Grey, P!nk og ikke minst Ed Sheeran i «River», sporet med desidert størst hitpotensial.

Rick Rubin er på plass ved miksepulten og sørger for gitarøs og trommesløyfer vi er vant med fra den kanten på flere spor. Men har vi ikke hørt disse triksene mange ganger nå?

l

I et år der Donald Trump stiller seg lagelig til for hugg, ja, fra alle rappere egentlig, misser Eminem på målet. Han klarer dessverre ikke å skape den politiske rette høyre «Revival» kunne vært. Men Eminem treffer her og der. Som i «Like Home» med Alicia Keys på refrenget; «Everybody on your feet. This is where terrorism and heroism meet, square off in the streets. This chump barely even sleeps. All he does is watch Fox News like a parrot and repeats. While he looks like a canary with a beak. Why you think he banned transgenders from the military with a tweet?». Donald Trump er noe av en «enemy in chief» for Eminem. Men likevel kunne rapperen gått enda hardere til verks og siktet mot strupen til den oransje figuren i Det hvite hus. For den knallharde kritikken svekkes noe, når den avløses av rumpehyllester og avføring.

Eminem er kanskje verdens beste i det han driver med. «Revival» skulle være albumet som ga Trump fingeren, men er blitt til bare enda et Eminem-album som ligner på det forrige. Nei, Eminem var bedre før.