Film

Bekymret for politisk korrekt James Bond: Jakter nullutslipp i elektrisk Aston Martin

Så skal også James Bond redusere sitt CO2-avtrykk.

Så ble det klart at verdens mest berømte spion ønsker å redusere sitt CO2-avtrykk og satser i den neste James Bond-filmen på biljakter med nullutslipp.

Ja, det er helt sant, James Bond skal nå kjøre en elektrisk Aston Martin. Produsentene ønsker med det å følge med i tiden. Og som vanlig er filmen en slags salgsplakat for en ny bilmodell. Men den er kanskje ikke for alle denne bilen? For prisen den er, hold deg fast; 250.000 pund, eller vel tre milloner kroner. Rapide E, som bilen heter, skal produserers i kun 155 eksemplarer og vil dermed få en viss samleverdi.

Filmen som går under navnet «Shatterhand» skal regisseres av Cary Joji Fukunaga, som visstnok skal være en miljøforkjemper. Den elektriske bilen skal være hans idé.

Dette er noe Cary har jobbet for og produsentene går med på det. Alle er litt bekymret over at Bond får merkelappen «for politisk korrekt», men alle føler at tiden er inne for nullustlipp nå, sier en kilde ifølge The Guardian.

Aston Martin har jobbet med James Bond til og fra siden «Goldfinger» i 1964, da Sean Connery kjørte en DB5 fra bilfrabikanten.

Lest denne?: Glem danskebåten. To menn vil heller svømme de 120 kilometrene over Skagerrak

Utsatt og filmes i Norge

Filmen er utsatt en gang og manuset endret underveis.

Filmingen erventet å starte i april etter at regissør Danny Boyle altså er byttet ut med Cary Joji Fukunaga.

Deler av filmen skal spilles inn i Norge, skriver NTB.

En av scenene i den nye James Bond-filmen som skal spilles inn i Nittedal, har fått tittelen «Jente løper i snø og islagt vann».

Romerikes Blad har fått tilgang til flere dokumenter som inneholder nye opplysninger knyttet til den sterkt hemmeligholdte innspillingen.

Et av dokumentene er en søknad fra filmproduksjonsselskapet Truenorth Norway til Arbeidstilsynet om å få benytte barn i filminnspilling. Opptakene til denne scenen skal foregå fra 25. til 31. mars, fremgår det.

Les også: Vil spille inn James Bond i Norge

Les også: Ryktene flyr om James Bond-innspilling ved «hemmelig hytte» i Hakadal

Nordmarka

Ingen har åpent bekreftet at filmen med arbeidstittel «Bond 25» skal spilles inn i Nordmarka, men i dokumentene brukes «B25» flere ganger. Også James Bonds logo – 007 – synes i flere av papirene.

Avisen har også sett dokumenter der det er gjort undersøkelser av istykkelsen på et vann som på kartet er identisk med Langvann.

Ryktene begynte å svirre i forrige uke etter at det ble kjent at det var snekret en stor hytte på isen i myrkanten ved Langvann i Hakadal. Det er imidlertid bekreftet gjennom dokumenter fra kommunen at det skal spilles inn film ved den nybygde hytta.

«Bond 25» med Daniel Craig i hovedrollen, blir tildelt 47 millioner kroner i insentivtilskudd for å spille inn i Norge. Filmen skal ha premiere i april 2020 og er den 25. i rekken om Agent 007.

Lest denne?: Henger du dorullen med papiret mot veggen, eller over og ut fra veggen?

Mer fra Dagsavisen