Ryktene flyr om James Bond-innspilling ved «hemmelig hytte» i Hakadal

Lokalavisen Varingen og VG spekulerer i om det går mot James Bond-innspilling ved et skogsvann nord for Oslo. Nittedal kommune bekrefter at det er gitt tillatelse til filminnspilling.

Av Gitte Johannessen og Bernt Erik Pedersen

 

Glem Vestlandet og spektakulære fjell og fjorder: Om det er hold i ryktene, kan James Bond komme til å ferdes rundt et vann langt inne i Nordmarka.

Som Varingen skriver i sin overskrift: «Nå knyttes en superagent til hytta ingen vil snakke om». Hytta befinner seg ved Langvann i Hakadal , der det er bygd opp et midlertidig trehus ved den islagte vannkanten.

VG har studert bilskilt og funnet frem til norske filmarbeidere, som avstår fra å kommentere. Også kommunen har unntatt sakspapirene fra offentlighet «av konkurransehensyn», og ingen vil kommentere.

Fredag ettermiddag bekreftet imidlertid Nittedal kommune at det skal spilles inn film ved den omtalte hytta, skriver Varingen, men kommunen vil ikke frigi navnet på filmen eller filmselskapet

Området eies av Løvenskiold-Vækerø, og selskapets eiendomssjef Per Einar Eriksen bekrefter overfor lokalavisen Varingen at alle tillatelser er innhentet, ifølge VG.

– Vi har inngått en avtale med en kunde som ønsker å drive en form for aktivitet av midlertidig karakter i dette området. Mer kan jeg ikke opplyse om, sier han til avisen.

«Bond 25», med Daniel Craig i hovedrollen, ble tildelt 47 millioner kroner i insentivtilskudd om deler av innspillingen ble lagt til Norge.

Nå gjenstår det å se om det er Craig og co. som skal innlosjeres på hytta i Hakadal – der det ifølge VG også er gitt tillatelse til å brøyte isen på vannet.

Dagsavisen skrev i desember 2018 første gang om planene for James Bond-innspilling i Norge og søknaden om insentivmidler. Kommisjonær for film.. i Oslo bekreftetet

– Jeg kan bekrefte at vi har vært i kontakt med representanter for den kommende James Bond-filmen, og at de ønsker å gjøre opptak i Norge,sa Oslos filmkommisjonær Adrian Mitchell til Dagsavisen. 

Les også: Vil spille inn James Bond i Oslo

 

(NTB/Dagsavisen)