Kultur

Det neste Bond-eventyret er avslørt

Regissør Sam Mendes utforsker James Bonds fortid i hans neste film om superagenten, som har fått tittelen «Spectre».

Innspillingen av den 24. James Bond-filmen starter mandag, og premieren er satt til 6. november neste år. Dette kom fram under den live-overførte pressekonferanse på nettet fra Pinewoods filmstudio i London i formiddag. Her ble filmens tittel og skuespillerbesetning presentert, etter at rykter om filmens regissør, nye bil, heltinnne og superskurk har versert i lange tider.

Det har også vært usikkert om Sam Mendes ville ha manus- og regijobben etter at han revitaliserte Bond-universet i «Skyfall». I går kunne han fortelle at neste film skal i klassisk Bond-stil spilles inn en rekke steder verden rundt, i London, Roma, de snødype østerrikske alper, Mexico City og Tangier.

Samme team

På pressekonferansen fortalte Mendes også at han har med seg det samme manusteamet fra «Skyfall», filmen fra 2012 som fortalte om James Bonds familie og bakgrunn.

Den ble også den største Bond-suksessen i filmseriens historie. «Skyfall» spilte inn drøyt 7,8 milliarder kroner på kino på verdensbasis, og er ifølge Boxofficemojo.com den 9. mest lønnsomme kinofilmen i moderne tid.

Forventningene er derfor enorme til det neste Bond-eventyret, hvor Daniel Craig spiller agent 007 for fjerde gang. Med seg har Craig nykommerne Léa Seydoux, den franske skuespilleren fra «Blå er den varmeste fargen» og «The Grand Budapest Hotel» og den italienske veteranen Monica Bellucci på kvinnesiden. «Spectre» byr også på flere potensielle skurker i form av den storvokste David Bautista, kjent fra «Guardians of The Galaxy» og den østerikske Oscar-vinneren Christoph Waltz.

Superbil

Regissør Mendes sa ikke noe om hvilken rolle Waltz skal inneha, men spekulasjonene på nettet vil ha det til at han er James Bonds nye onde nemesis, muligens en moderne utgave av Ernst Stavro Blofeld, lederen av det globale terrornettverket Spectre. Navnet er kort for «Special Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion», kjent fra Ian Flemings James Bond-romaner og en rekke av filmene. I «Spectre» gjentar en rekke skuespillere fra «Skyfall» rollene sine. Ben Wishaw er Q, Ray Fiennes den nye M, og Naomie Harris spiller Miss Moneypenny. Andrew Scott, Moriarty fra BBCs «Sherlock»-serie, spiller Mr. Denbigh og en nyutviklet Aston Martin har rollen som James Bonds nye sølv metallic superbil.

Mer fra Dagsavisen